sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Eusebiu Pistru, deputat PNL Arad

  de - | 10 septembrie 2015, 9:20 PM | Undeva

  0

  Deputatul PNL Arad, Eusebiu Pistru, a declarant joi, în cadrul unei conferințe de presă, că actualul Guvern și mai ales Ministerul Transporturilor pot fi caracterizate prin indolență, incompetență, nepăsare și minciună.

  „Suntem conștienți de faptul că domeniul transporturilor nu este unul ușor de gestionat, mai ales dacă nu ai pregătirea și experiența necesare.PSD pare total dezinteresat de infrastructura din țara noastră,guvernarea PSD a reușit performanța de a bloca aproape toate proiectele de infrastructură și să piardă, numai la infrastructură, 3 miliarde de euro din bani europeni. Guvernul Ponta nu a inaugurat nici măcar un kilometru de autostradă început de la zero. Lucrările la toți cei 293 km de autostradă cu care se laudă Victor Ponta au fost demarate înainte ca acesta să fie premier. Este interesant de văzut de unde va scoate guvernul PSD cei 1.300 km de autostradă promiși în Master Planul General de Transport, proiect avizat deja de Comisia Europeană. Victor Ponta se lăuda în urmă cu puțin timp că a inaugurat peste 200 km de autostradă de la preluarea guvernării. Mă întreb, cum va reuși acest Guvern să construiască diferența de 1000 km de autrostradă ca să atingă cei 1.300 promiși până în anul 2020? Cu atât mai mult cu cât mărețele planuri incluse în Master Plan sunt încă în stadiul de proiect și nimeni nu știe când vor fi demarate lucrările. Primele studii de fezabilitate contractate vor fi finalizate abia în 2017. Vă dați seama cu câtă nonșalanță i-au mințit acești oameni atât pe români, cât și pe cei din Comisia Europeană”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru.

  Totodată, parlamentarul liberal, a criticat și situația rambursării supraaccizei pe carburanți către transportatori.

  „Este inadmisibil să le spui românilor că introduci o acciză pe carburant pentru a folosi banii pe autostrăzi și drumuri, iar mai apoi să dovedești că de fapt i-ai mințit. Pe urmă le-au spus transportatorilor că 4 din cei 7 eurocenți care reprezintă acciza se vor întoarce către aceștia, dar Guvernul i-a mințit și pe ei, această rambursare fiind blocată intenționat de către executivul Ponta”, a mai declarat Eusebiu Pistru.

  În același timp, deputatul PNL spune că indolența Guvernului Ponta și a miniștrilor săi a dus la stagnarea proiectelor de modernizare a infrastructurii din România.

  „Indolența acestor miniștri care s-au plimbate pe la Ministerul Transporturilor a dus la stagnarea proiectelor de modernizare a infrastructurii României. Acest lucru demonstrează lipsa totală de responsabilitate a PSD în ceea ce privește un domeniu esențial pentru dezvoltarea acestei țări. Ce mai rămâne de spus dacă însuși un reprezentant al Cabinetului Ponta și-a exprimat dezamăgirea față de realizările – inexistente, de altfel – ale Ministerului Transporturilor. Vorbim despre Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, care a declarat că Transportul este sectorul care dezamăgește în continuare, prin incapacitatea de a cheltui banii alocați. Mai mult, pe lângă faptul că cei de la Transporturi nu sunt capabili să cheltuie nici banii avuți, mai cer și alți bani, pentru ca alte domenii să rămână cu mai puțin. Dacă ei înșiși recunosc că sunt incapabili și incompetenți, ce să mai spunem noi?”, a încheiat deputatul PNL Eusebiu Pistru.

  Departamentul de Comunicare al PNL Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.