joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comunicat Claudia Boghicevici, deputat PDL Arad

  de - | 25 septembrie 2014, 3:12 PM | Undeva

  0

  Deputatul PDL Claudia Boghicevici a prezentat astăzi, într-o conferință de presă desfășurată la Arad, mai multe exemple de proiecte legislative amânate care arată că majoritatea parlamentară din jurul PSD blochează deliberat activitatea legislativă de teama pierderii de voturi pentru candidatul Victor Ponta în campania pentru alegerile prezidențiale. Deputatul PDL a anunțat că parlamentarii opoziției ACL nu vor asista pasivi la tentativele PSD de blocare a activității parlamentare, aceștia urmând să depună și în continuare inițiative legislative în interesul românilor.

  Actuala majoritate parlamentară din jurul PSD face tot ce este posibil pentru a bloca activitatea în Legislativ, pentru a transforma Parlamentul doar într-un accesoriu al campaniei pentru prezidențiale a premierului Ponta. După cum știți, nu mai este un secret că actuala majoritate din jurul PSD a blocat de 2 ani și jumătate aproape orice proiect alternativ al opoziției. În cazul meu, deși am depus cu mult timp înaintea Ministerului Muncii proiecte pentru economia socială sau pentru pensiile ocupaționale, ca să dau doar 2 exemple, de fiecare dată proiectele mele au fost lăsate în sertar pentru a se aștepta inițierea unor propuneri copy-paste din partea Guvernului. Am trecut și peste aceste politicianisme dar, mai nou, majoritatea parlamentară apelează la alte metode meschine pentru a bloca activitatea instituției. De data aceasta resortul este altul. PSD amână deliberat adoptarea unor ”bombe” legislative în Parlament pentru a le ”detona” după alegerile prezidențiale. E vorba de panica PSD-ului că trecerea prin Parlament a unor legi pe care tot ei le-au inițiat ar însemna o pierdere masivă de voturi pentru Victor Ponta în noiembrie, după ce aceeași majoritate a PSD-ului a legiferat o suită întreagă de pomeni electorale care vor greva bugetul în anii următori din același scop propagandistic”, a declarat Claudia Boghicevici.

  Deputatul PDL a prezentat ca exemple de proiecte legislative blocate deliberat de actuala putere, deși figurează de mai multe săptămâni pe ordinea de zi a plenului, proiectul privind egalizarea vârstei de pensionare pentru femei și bărbați la 65 de ani, proiectul prin care vârsta de pensionare a asistentelor medicale și moașelor crește la 65 de ani și proiectul prin care munca suplimentară prestată de personalul din sistemul de urgență ar fi plătită de la buget. ”Acestea sunt doar 3 exemple de proiecte legislative care deși se află pe ordinea de zi a plenului de săptămâni bune sunt deliberat blocate de către actuala majoritate parlamentară din jurul PSD. Este un semn evident că actuala putere a intrat în panică, că dorește să își securizeze fiecare vot în perspectiva prezidențialelor și pentru acest scop este dispusă să blocheze întreaga activitate legislativă până la sfârșitul anului. În ceea ce ne privește pe noi, reprezentanții opoziției ACL, nu vom asista pasivi la această operațiune a PSD de decredibilizare a Parlamentului, vom protesta mereu public împotriva acestor derapaje și vom iniția în continuare proiecte legislative în interesul românilor. Vă pot spune de exemplu că avem în lucru un întreg pachet de măsuri în domeniul social prin care vizăm majorarea alocației pentru susținerea familiilor cu copii, majorarea indemnizației pentru persoanele cu dizabilități, introducerea unui tichet social pentru susținerea financiară a constituirii familiilor, precum și alte măsuri cu impact social important”, a conchis Claudia Boghicevici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.