Compoziții de Beethoven și Păutza, joia aceasta, la concertul vocal simfonic al Filarmonicii

  de Special Arad | 25 May 2021, 7:16 PM | Cultură

  0

  „Ne lăsăm inspirați în această săptămână de Ludwig van Beethoven și Sabin Păutza! Vă așteptăm la întâlnirea de joi, cu orchestra simfonică și corul academic!”, anunță dirijorul Cristian Neagu. Evenimentul este cuprins în cadrul festiv al Zilelor Academice Arădene și va avea loc în seara de joi, 27 mai, de la ora 19:00, în sala Palatului Cultural.

  Nouă și mult prea curajoasă pentru Viena anului 1803, așa a fost considerată la momentul apariției ei cea de a doua simfonie beethoveniană, o partitură creată în mare parte în vara anului precedent, anul de criză, acela al testamentului de la Heiligenstadt şi al unei acute agravări a surzeniei.

  Simfonia a II-a în re major op.36 de Ludwig van Beethoven, una dintre cele mai profunde expresii ale dramei beethoveniene, revine după mai bine de un deceniu în repertoriul orchestrei simfonice, însoțind Te Deum-ul lui Sabin Păutza, un admirabil ópus de concert dedicat Filarmonicii, în Centenarul Marii Uniri. Atașată de tiparele arhitecturale ale vocal-simfonicului baroc, partitura lui Sabin Pautză rememorează la o distanță de câteva secole una dintre tematicile festive ale ceremonialelor occidentului european, atât de bine evidențiată în literaturile franceze, britanice sau austro-germane ale timpului.

  Sala de concerte va putea fi accesată în procent de 50% din capacitatea ei.

  Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.bilete.ro și la casieria Palatului Cultural, conform programului afișat.

  Luni 09:00 – 13:00
  Marți 09:00 – 13:00
  Miercuri 12:00 – 16:00
  Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
  În zi de concert 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.