sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Complicii lui Ioan Pavel Rus -patronul unei firme de casă a administrației Falcă- au fost trimiși în judecată pentru evaziune

  de Special Arad | 23 februarie 2017, 3:00 PM | Cărand | Recomandările editorilor | Sebiş | Știri Arad

  1

  Știri Arad- Comunicat. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  prin rechizitoriul din data 14.02.2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor  Cociu Ovidiu Nicolae şi Bugariu Ovidiu pentru săvârşirea  infracţiunii de  complicitate  la  evaziune  fiscală în  formă  continuată .

  Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că inculpatul COCIU OVIDIU NICOLAE, cu intenţie, în temeiul unei rezoluţii infracţionale unice, în perioada 2011-2015, a emis sau a intermediat emiterea de facturi fiscale fictive în numele mai multor societăţi comerciale din Arad, facturi care nu corespundeau unor operaţiuni reale, înlesnind autorului RUS IOAN PAVEL evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli fictive– reprezentând  prestări  nereale de servicii -, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, determinând diminuarea TVA de plată cu suma de 867.044 lei, precum şi sustragerea de la plata impozitului pe profit cu suma de 578.021 lei;

  Totodată s-a mai stabilit că inculpatul BUGARIU OVIDIU, cu intenţie, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în intervalul 2012-2014 a emis în numele mai multor societăţi  comerciale din  Arad facturi fiscale care nu corespundeau unor operaţiuni reale, înlesnind autorului RUS IOAN PAVEL evidenţierea în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 1.445.065  lei, din care 867.044 lei reprezintă TVA şi 578.021  lei reprezintă impozit pe profit.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului  Arad.

  Facem precizarea că trimiterea  în  judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumpţiei de nevinovăţie”.

  Pentru cei care nu știu, aceste trimiteri în judecată, după cea a lui Ioan Pavel Rus (citește Patronul unei societăți din Sebiș, Ioan Pavel Rus, trimis în judecată pentru evaziune de peste 320.000 de euro), nu sunt banale. De ce? Pentru că societatea comericală Paniprod H@R SRL, din Sebiș, deținută de Ioan Pavel Rus, a derulat nenumărate contracte profitabile cu municipalitatea arădeană condusă de Gheorghe Falcă.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.