Patronul unei societăți din Sebiș, Ioan Pavel Rus, trimis în judecată pentru evaziune de peste 320.000 de euro

  de Special Arad | 6 ianuarie 2017, 8:05 AM | Recomandările editorilor | Sebiş | Știri Arad

  0

  Știri Arad – Comunicat: „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  prin rechizitoriul din data 03.01.2017, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Rus Ioan  Pavel  pentru săvârşirea  infracţiunii  de  evaziune  fiscală în  formă  continuată.

  Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că,  în perioada 01.01.2011-31.12.2015, inculpatul,  în calitate de administrator al  unei  societăţi  comerciale din loc.Sebiş, jud. Arad, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi în declaraţiile depuse la organul fiscal teritorial (declaraţiile privind TVA – D300 şi impozit pe profit – D101) cheltuieli fictive – reprezentând  prestări  nereale de servicii de la mai  multe  societăţi  comerciale  din Arad având drept scop deducerea în mod nelegal a T.V.A. şi a impozitului pe profit, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 1.445.065 lei, din care 867.044 lei reprezintă T.V.A. şi 578.021  lei reprezintă impozit pe profit.

  Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului  Arad.

  Facem precizarea că trimiterea  în  judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.