miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Compania E.ON Gaz Distribuţie a fuzionat cu E.ON Moldova Distribuţie

  de Special Arad | 12 ianuarie 2015, 10:44 AM | Business

  0

  Fuziunea companiilor de distribuţie E.ON România și Moldova a dat naștere la E.ON Distribuţie România (EDRO), companie ce și-a început activitatea din data de 1 ianuarie 2015. Noua companie a devenit astfel primul distribuitor integrat de gaze şi electricitate din România.

  Conform comunicatului trimis de E.ON Distribuţie România, printre beneficiile acestei fuziuni se numeră: realizarea unei singure interfaţe cu clienţii, creşterea calităţii serviciilor oferite pe piaţă, gestionarea optimă a activelor şi eficientizarea costurilor comune se numără printre beneficiile acestei fuziuni. Compania va continua să investească sume importante pentru modernizarea reţelelor.

  Fuziunea companiilor de distribuţie din cadrul grupului E.ON România reprezintă finalizarea proiectului de armonizare a activităţilor acestora, început în 2009, şi alinierea cu bunele practici din Grupul E.ON. Operaţiunea a fost realizată prin absorbţia companiei E.ON Moldova Distribuţie (EMOD) de către E.ON Gaz Distribuţie (EGD), urmată de redenumirea acesteia din urmă E.ON Distribuţie România (EDRO).

  Fuziunea celor două companii din cadrul E.ON România a fost un proces firesc prin care s-a realizat o procedură de reorganizare intra-grup având ca scop principal creşterea eficienţei pe termen lung, ca rezultat al optimizării costurilor comune. Realizată în contextul liberalizării pieţei de energie, această operaţiune ne va permite şi mai departe îmbunătăţirea activităţilor la nivel intern şi dă posibilitatea creşterii calităţii serviciilor oferite pe piaţă”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.