sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Compania de Autostrăzi va redeschide Transalpina

  de Special Arad | 14 martie 2015, 11:58 AM | Naţional

  0

  Şoferii vor putea circula din vară, pe Transalpina. Compania de Autostrăzi va redeschide şoseaua, după ce a câştigat în instanţă dreptul de a prelua drumul din administrarea societăţii Romstrade. Această firmă ar fi trebuit să termine modernizările, dar lucrările au fost blocate, timp de trei ani, după arestarea patronului Nelu Iordache.

  A fost nevoie să se ajungă în instanţă, pentru ca Transalpina să fie preluată din nou de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri.

  Ion Tudor, director SDM Gorj: Este o bucurie și pentru noi și pentru gorjeni și pentru ardeleni și pentru toți care iubesc muntele și frumusețile acestei zone. Începem cu prioritățile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulație.

  Pentru ca CNADNR să poată însă să înceapă lucrările trebuie să aștepte mai întâi să se topească zăpada care are acum aproape 2 metri.

  În 2008 compania Romstrade a început modernizarea drumului care traversează Munţii Parâng. Lucrările s-au oprit după terminarea a 80% din proiect.

  În urmă cu 3 ani firma omului de afaceri Nelu Iordache a abandonat lucrările de pe Transalpina pentru că societatea a intrat în insolvență. Constructorul nu a asigurat însă conservarea lucrărilor, iar drumul s-a degradat.

  Statul a fost prejudiciat cu 100 de milioane de euro, estimează o echipă de experţi din cadrul Companiei Naționale de Drumuri. Banii ar putea fi recuperaţi de la Romstrade, tot în instanţă. Pentru terminarea lucrărilor ar mai fi nevoie de 50 de milioane de euro. Afectaţi au fost şi hotelierii din zonă, pentru că turiştii n-au mai venit.

  Constantin Pănescu, hotelier: Dacă compania a câștigat procesul cu Romstrade ne bucurăm, pentru că se știe al cui este.

  Radu Gheorghe, proprietar de cabană: Ne bucurăm foarte mult că nu putem să stăm singuri, investițiile sunt mari și trebuie să le întreținem.

  Numărul de turiști la Rânca a scăzut de la aproape 10.000 pe săptămână la peste 1.000 după închiderea drumului, iar multe pensiuni s-au închis.

  Sursa> Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.