marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivAdevărul despre Compania de Apă Arad (I): „Noi, prostimea” anunță începutul dezvăluirilor penale despre activitatea managerilor și nu numai

  de Lucian Dănilă | 17 octombrie 2019, 10:14 AM | Știri Arad | Topic special

  10

  Fierbe apa la… Compania de Apă Arad. Situația este foarte tensionată după ce aproape sute de angajați ai companiei au fost sau vor fi disponibilizați de conducerea acesteia, în speță Gheorghe Bănățean, Vasile Borha sau… o firmă despre care se vorbește în textul de mai jos. Apa dă în clocot, a ajuns la punctul de fierbere. Bine, ideea e că firma din București care a făcut auditul „și-a făcut treaba” pentru care a încasat zeci de mii de euro și a plecat, iar ulterior Borha și Bănățean au contractat firma Fildan Consulting pentru a-i „executa” pe oameni.

  Scrisoarea este „demențială”, scrisă cu sarcasm dar și cu date, dezvăluiri, care poate atrage atenția unor instituții abilitate. Disponibilizații de la Compania de Apă s-au constituit într-o „Asociație”, o asociație care nu este înregistrată niciunde, dar care este cunoscută de cei care cunosc subiectul ca „Asociația GVU”.

  Cu inserții umoristice, pe alocuri, scrisoarea este adresată conducerii Companiei de Apă și lui iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad (cel care este văzut ca și apărător al lui Bănățean și Borha). De la aceștia semnatarii scrisorii, adică persoanele disponibilizate și cele care știu că urmează să fie disponibilizate, așteaptă răspunsuri. Pentru ei, pentru noi, pentru toți cei care vor să cunoască adevărul, adică să afle cum se „lucrează” la această companie.

  Mai jos aveți textul integral al acestei scrisori deschise către Conducerea Companiei de Apă Arad

  Dacă tot se poartă subiectul concedierilor colective de la Compania de Apa Arad SA:

  The final countdown: Step 1.

  Scrisoare deschisă,

  Din partea Grupului de Inițiativă GVU-  CAA

  Către,

  Conducerea Companiei de Apă Arad

  Președintele Consiliului Județean Arad (nenea cu gheridonul și fost consilier a lui Bănă, Marini pentru prieteni)

  Spre stiință următoarelor entități: DNA, UM0215, CC Arad, SRI, LCK, NKVD, FBI, PMA, STASI, MI6, GOGU, CIA, GRU, IJP Arad, KWI, șamd.

  Cu sau fără consimțământul dumneavoatră ne permitem să vă supunem atenției următoarele aspecte:

  Noi, prostimea, cei disponibilizați precum și cei rămași, am dori să cunoaștem în ce măsură Raportul privind analiza funcțională efectuată de Mobius Software SRL, raport invocat de către domniile dumneavoastră  în hotărârea concedierii colective, a influențat numirea sau nenumirea persoanelor care urmează să părăsească societatea.

  Ne justificăm tupeul de a vă adresa respectiva solicitare având în vedere faptul că licitația respectivă a fost transmisă pentru un cod CPV 72212780-0 – care corespunde serviciilor  de dezvoltare de software pentru managementul sistemelor, al stocării și al conținutului, și nu înțelegem legătura dintre activitatea corespondentă CPV-ului respectiv și restructurarea  de personal/activități a întreprinderii.

  Pe de altă parte, oferta a fost adjudecată la 18 minute de la data apariției în sistem și validată în același minut, la valoarea maximă estimată, evident sub pragul de 133.000 RON.

  Ați cheltuit 27.724,84 EUR pentru ce? Cine a inițiat demersul respectiv și în ce scop, altul decât cel de încasare al comisionului aferent? Există un referat/studiu de oportunitate pentru contractarea unor asemenea servicii?

  Un SRL cu 6 angajați, cu sediul la etajul 6, încasează 27.000 EUR pentru 60 de ore de prosteală nefolositoare tuturor și nimănui.

  Zicem și noi, nu mai bine presta serviciul respectiv Clarine Construct și banii se întorceau tot la noi/ea?

  Tot pe de altă parte aceeași firmă a mai câstigat o licitație cu adjudecare directă în martie 2018, pentru care datele nu mai sunt disponibile pe site, identic, sub pragul de 133.000 RON pe același cod CPV.

  Ce-i mâna pe ei în luptă? Ce vroia acel apus?

  Hai c-am înțeles. N-ați avut sânge în instalație să vă asumați responsabilitatea restructurării,  motiv pentru care ați declinat responsabilitatea spre Mobius Software, în speranța că plebeii nu vor pricepe mare lucru.

  Să nu uiți Darie, să nu uiți: E foarte posibil ca unii dintre angajații dumneavoastră să fie mai inteligenți decât voi.

  Pentru cei care n-au suficientă răbdare și atenția distributivă necesară concluzionăm:

            Alternii noștri, respectiv Conducerea  CAA și CA și AGA dorește ca cei care le asigură salariile și indemnizațiile să creadă că o firmă care are ca obiect de activitate furnizarea de servicii software a hotărât noua structură a companiei, numărul de persoane necesare desfășurării activitații precum și angajații fără obiectul muncii, și structura organizatorică.

  Mai avem o întrebare întrebătoare: Cum se face că în toată documentația de argumentare a necesității concedierilor colective nu se face referire la performanța managerială a conducerii actuale. Spre exemplu Vasile Borha, face naveta zilnic, 150 Km, cu mașina, șofer, carburant de la CAA, fiind un individ care a finalizat studiile superioare la 47 de ani, învățământ la foarte, foarte mare distanță într-o specialitate de mare importanță pentru societate.

  Adevărul e că personajul evocat, de o inteligență și spirit antreprenorial comparabil cu cel al lui Elon Musk merită tot efortul. Dacă era angajat la Space X se deplasa cu naveta spatială, presupunem, sau teleporta  CAA la Beliu.

  Ca urmare a celor prezentate anterior Grupul de Initiativă GVU- CAA, solicită Companiei de Apa Arad, respectiv Consiliului Județean Arad următoarele date:

  1. Numărul de personal angajat începând cu data de 1 Ianuarie 2014:
   1. Dintre care: Studii medii:……………………………

  Studii superioare:…………………….

  1. Numărul de personal care a părăsit compania benevol începând cu data de 1 Ianuarie 2014:………………

  ( cauzele le știm noi, nu trebuiesc menționate: lipsa de PROBIOTIC din farmacii)

  1. Cum și-au rezolvat situația cele 21 de persoane exceptate de la disponibilizare (diferența dintre 189 și 168) cazuri care nu se regăsesc ca urmare a discuțiilor cu sindicatul, discuții care conform procesului verbal nu au salvat nici o persoană.
  2. Numărul de persoane disponibilizate cu o vehime în muncă la CAA mai mică de 5 ani:………………….
  3. Numărul de persoane disponibilizate cu o vehime în muncă la CAA între 5 și 10 ani:……………………..
  4. Numărul de persoane disponibilizate cu o vehime în muncă la CAA de peste 10 ani:………………………
  5. Numărul de persoane care în perioada 2014-2019 au cumulat pensia cu salariul la CAA…………………..
  6. Raportul analizei funcționale elaborat de către Mobius Software precum și anexele conexe pe baza cărora a fost întocmit raportul respectiv. (doar dacă nu sunt secretizate).

  Rugăminte de încheiere către factorii decidenți: Faptul că ați aruncat în groapă CAA, înțelegem, dar măcar n-o acoperiți cu pământ, măcar acum în al doisprezecelea ceas. Sau faceți ceva constructiv și benefic, în limita priceperii dumneavoastră, sau fugiți cu cercul.

  Va prezentam dovada din SICAP invocată.

  cumparare directa: [nr] – DA21895053

  • DATA PUBLICARE: 28.11.2018 15:44
  • DATA FINALIZARE: 28.11.2018 16:02
  • VALOARE CUMPARARE DIRECTA: 129.195,00  RON (27.724,84  EUR)

  Ofertant: S.C. Mobius Software S.R.L.   CIF: 16296426

  Autoritatea contractanta: Compania de Apa Arad S.A.   CIF: 1683483

  DENUMIRE ACHIZITIE

  Servicii de analiza si implementare sistem informatic de control intern managerial

  DESCRIERE

  Servicii de analiza si implementare sistem informatic de control intern managerial (Guvernata corporativa), conform OSGG 600/2018. SMART-SCIM Implementare informatica sistem de control intern managerial la nivel organizational, include: Soft+licenta+cod sursa+gazduire+servicii de instalare si configurare a aplicatiei SCIM+ sesiune de analiza culegere si pregatire date, validare informatii impreuna cu personal responsabil pt implmentarea SCIM in cadrul insitutiei+validare structura de obiective, riscuri, controale, responsabili, metodologie de lucru+incarcare proceduri si date initiale in sistem si set-up notificari+sesiune de instruire utilizatori (3 zile)Va oferi posibilitatea  utilizarii in scopul inregistrarii electronice si gestionarii fluxului intern al documentelor cu posibiliate de versionare, adaugare semnaturilor electronice si arhivare electronica. Suport tehnic, asistenta tehnica pt anul 2018-2019.

  Cod si denumire CPV 72212780-0 – Servicii de dezvoltare de software pentru managementul sistemelor, al stocarii si al continutului.

  Cu drag conducătorilor noștri: Cionca, Bănă, Alinuța, Tache Păun, Lebeda Negră cu anexa din dotare, precum și tuturor celor care vizitează întreprinderea cu tubul de Cif și laveta la purtător.

  1. 1. Deși expozițiunea are și elementele descriptive ale unui pamflet vă rugăm- nu râdeți și nici nu zâmbiți. Nu-i de râs și situația de culoare maro e valabilă pentru întreaga țară, din păcate.
  2. 2. Vom reveni cu altele în curând.

  Cu drag,

  Grupul de Inițiativă GVU-CAA”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bana sau sefu cum iti place sa ti se zica,cred ca e momentu sa o tai rapid pana nu ies mai multe documente de gen.La o simplu search in Seap gasesti achizitiile de servicii electronice.Pe Seap aveti acolo servicii telefonie si internet.Cum e asta!!! Semnati cu Orange si desi sunteti in contract semnati aceleasi servicii cu Vodafone.Iz de frauda sau ati aruncat cu banii pe geam.Aia care nu v-au servit birotica la greu nu erau buni? si ati luat pa aia care au dat telefoane si tablete la greu.Cine a semnat cacatu asta frateeee.Ba da voi chiar sunteri prosti.Ia uite ce gasim pe SEAP 2018 daca cautam bine.Cine e Curtut asta? Sef de birou
   Scada?Pai asta e prostu lu Bana inseamna.Asta am inteles ca a semnat achizitii de telefonie si cu Telekom si cu Vodafone…ce idiot.Si sefu de.la achizitii e fatuca lu Procuroru Palcu nu?Ft tare ce increngaturi acolo.Ba da voi chiar v ati batut joc de voi.DNA clar.

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.