Compania Apple retrage oficial celebrul iPod

  de Special Arad | 30 mai 2022, 12:14 PM | IT

  0

  Apple a anunțat mai mult sau mai puțin că renunță la linia iconică de playere muzicale portabile într-un comunicat de presă care celebrează istoria iPod-ului. Dar, de asemenea, Apple arată clar că ADN-ul său trăiește într-o varietate de alte produse Apple, inclusiv iPhone, iPad, Mac, HomePod și Apple Watch.

  La revedere, Apple iPod! Te iubim din 2001 și ne va fi dor de capacitățile tale muzicale foarte specifice când vor dispărea. Cu toate acestea, această linie cheie este cea care cimentează viitorul playerului de muzică iconic, „iPod touch va fi disponibil până la epuizarea stocurilor”.

  Apple Store nu mai oferă o legătură directă către ultima versiune de iPod rămasă, Conform TechRadar. Dar dacă căutați „iPod Touch” în Apple Store, veți ajunge pe pagina iPod touch. Chiar și acolo, deasupra denumirii produsului, se află textul gri, „În limita stocurilor”.

  Când Apple a lansat pentru prima dată iPod-ul pe 23 octombrie 2001, a evidențiat capacitatea „MP3 Music Player de a ține 1.000 de melodii în buzunar”. În timp ce rotița sa mecanică de defilare și ecranul mic monocrom ar putea părea ciudate pentru standardele actuale, primul iPod a fost o revelație care a lansat o revoluție portabilă. A fost primul player MP3 cu mare succes care a condus la o întreagă linie de iPod-uri (nanos, shuffles, clasice) și milioane de unități vândute (39 de milioane până în 2017).

  Totuși, introducerea iPhone-ului Apple în 2007, care a combinat caracteristicile iPod cu un telefon și un dispozitiv personal portabil de informații și divertisment a marcat cu siguranță începutul sfârșitului liniei. Dar, așa cum arată Apple în ultimul său anunț, eventualul sfârșit al consumabilelor pentru iPod touch nu marchează sfârșitul aspirațiilor muzicale ale Apple.

  „Muzica a făcut întotdeauna parte din nucleul nostru la Apple și aducerea ei la sute de milioane de utilizatori în felul în care iPod-ul a afectat mai mult decât industria muzicală – a redefinit și modul în care muzica este descoperită, ascultată și partajată”. A spus Greg Joswiak, SVP Apple al marketingului mondial. El a mai adăugat: „Astăzi, spiritul iPod-ului continuă să trăiască”.

  Apple îndrumă acum consumatorii către toate celelalte produse cu muzică, în special pe cele precum Apple AirPod Pros, care acceptă audio spațial – o capacitate care nu a ajuns niciodată pe iPod.

  De încheierea producției iPod touch ar putea beneficia Apple în alt mod. Compania are o aprovizionare limitată de componente pentru majoritatea gadgeturilor sale, inclusiv iPod-uri și iPhone-uri. A nu mai face iPod-uri ar putea ajuta la eliberarea drumului pentru mai multe componente disponibile pe liniile pe care Apple va continua să le construiască și să le vândă.

  Puteți cumpăra în continuare obiectul de colecție, dar bănuim că nu va fi cazul pentru mult timp. Acum că toată lumea știe că sfârșitul este aproape, mulți vor alerga pentru a pune mâna pe aceste gadget-uri Apple odinioară foarte îndrăgite.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.