duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Comisiile din CJ, șopronul de 123.000 euro și telefonul la care nu răspunde nimeni

  de - | 27 decembrie 2021, 4:46 PM | Comunicate contra cost

  0

  Astăzi a avut loc ședința Consiliului Județean Arad, într-un format atipic. În sensul că ședințele comisiilor au fost imediat urmate de ședința plenului.

  Pe ordinea de zi, atât la comisii, cât și la plen, s-a regăsit un proiect de suplimentare a fondurilor PNDL alocate spitalului nou din Căpâlnaș. Din suma totală, ne-au atras atenția cei 514 013 RON (aproximativ 123 000 EUR cu TVA).

  Ați spune că e de bine, că sistemul sanitar e la pământ și suplimentarea fondurilor pentru sănătate e oricând binevenită. Și veți fi la fel de surprinși ca noi să aflați că această sumă este destinată unui… șopron pentru depozitarea lemnelor! La mai mult de 600 de euro/mp, să tot fii constructor de șoproane.

  Nici suma, și nici destinația nu par însă să-i fi surprins pe consilieri în comisii, unde proiectul a trecut fără bătăi de cap. Proiect care se rezuma la două rânduri: șopron depozitare lemne, 514013 RON + TVA. Cu aceste două rânduri s-a obținut până și aviz pozitiv de la Consiliul Tehnico-Economic al Consiliului Județean!

  Grupul USR a pus întrebări și s-a abținut de la vot, cu angajamentul că votul din plen va fi exprimat după ce se contactează telefonic proiectantul și se obțin detalii tehnice care să justifice prețul.

  Finalul relatării e cât se poate de simplu: proiectantul nu a răspuns la telefon, punctul a fost retras de pe ordinea de zi iar consilierii care votaseră „pentru” în comisii n-au mai zis nimic.

  Noi am rămas cu o întrebare retorică: în cei 17 ani de administrație PNL, câte „șoproane” de sute de mii de euro or fi trecut ca gâsca prin apă de votul consilierilor?


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.