Comisia Europeană renunță la vaccinul AstraZeneca: Nu au înnoit contractul

  de - | 9 mai 2021, 4:29 PM | Internaţional

  0

  Comisia Europeană nu a înnoit comanda pentru doze din vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca, pentru după luna iunie, a anunţat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, citează The Guardian.

  Comisia Europeană a lansat luna trecută o acţiune legală împotriva AstraZeneca pentru că nu a respectat contractul de furnizare a vaccinului anti-Covid şi pentru că nu are un plan fiabil pentru a asigura livările la timp, informează News.ro.

  UE şi AstraZeneca urmează să fie audiate pe 26 mai, într-un tribunal de primă instanţă francofon de la Bruxelles, în acest proces.

  Laboratorul suedezo-britanic a livrat statelor membre UE doar 30 de milioane din cele 120 de milioane de doze contractate în primul trimestru.

  În al doilea trimestru, AstraZeneca intenţionează să furnizeze doar 70 de milioane din cele 180 de milioane de doze contractate de Uniune.

  Procedura în justiţie, lansată în numele CE şi al Celor 27, a fost denunţată drept „lipsită de fundament” de către laboratorul farmaceutic.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.