marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Comisia Europeană a adoptat raportul privind aderarea României la Schengen: „Este timpul să vă urăm bun venit”

  de - | 16 noiembrie 2022, 7:01 PM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Colegiul Comisarilor din cadrul Comisiei Europene a adoptat miercuri, 16 noiembrie, raportul privind aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen. Raportul urmează să fie pus la dispoziția grupului de lucru Schengen de pe lângă Consiliul European, până la reuniunea în forma Justiție și Afaceri Interne, la începutul lunii decembrie, potrivit ziare.com

  „E timpul să vă urăm bun venit. Ca să ai privilegiul de a fi membru trebuie să respecți Schengen care înseamnă o respectare a frontierelor. Bulgaria, România și Croația au dovedit că îndeplinesc toate condițiile. România și Bulgaria au invitat săptămâna trecută o misiune de constatare. Ei au evaluat evoluția cadrului legal și instrumentele de gestionare eficientă a spațiului Schengen. A fost ca răspuns ca unele state aveau semne de întrebare. Rezultatul nu a venit doar cu rezultate pozitive dar întăresc și poziția acestor state. Bulgaria, România și Croația sunt gata să adere. Mă aștept la statele membre să ia această decizie istorică. Este o decizie în interesul nostru al tuturor”, a declarat comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johannson.

  Tot miercuri, Comisia Europeană a transmis un comunicat în care invită Consiliul să „ia fără întârziere deciziile necesare” pentru a permite României, Croației și Bulgariei să adere la spațiul Schengen. „ Ar trebui să li se permită să facă acest lucru, având în vedere că îndeplinesc condițiile”, a transmis CE.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.