luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comedii scurte, de festival, la „Retrospectiva Filmului Românesc”

  de Special Arad | 23 iulie 2018, 9:00 PM | Cultură | Film

  0

  Dacă aveai poftă de o porție sănătoasă de râs, află că te așteaptă o selecție de scurtmetraje de un umor irezistibil la a cincea ediție a Retrospectivei Filmului Românesc la Cinema Arta! Se știe că umorul autohton acoperă un spectru divers, iar cele patru filme din selecție reunesc regizori și actori cu valențe comice de situație și oralitate.

  Astfel, joi seara, de la ora 20, avem de-a face cu un grup de călători înzăpeziți într-o gară izolată în CAPTIVI DE CRĂCIUN semnat de Iulia Rugină, cu tipologii de caracter și limbaj ardelenesc în ȘANȚUL de Adrian Silișteanu și CHEFU’ de Adrian Sitaru, în timp ce Daniel Sandu (care a debutat recent în lungmetraj cu ‘Un pas în urma serafimilor’) explorează dinamica prieteniei în CAI PUTERE.

  Printre festivalurile la care au fost premiate sau nominalizate filmele se numără Premiile Gopo (CHEFU’, CAPTIVI DE CRĂCIUN, CAI PUTERE), Festivalul de Film NexT (ȘANȚUL) și Festivalul Internațional de Film de la Locarno (CAI PUTERE).

  Program

  CAPTIVI DE CRĂCIUN (2010)
  regia: Iulia Rugină
  durată: 39 min

  ȘANȚUL (2012)
  regia: Adrian Silișteanu
  durată: 19 min

  CHEFU’ (2012)
  regia: Adrian Sitaru
  durată: 18 min

  CAI PUTERE (2014)
  regia: Daniel Sandu
  durată: 27 min

  ––-
  Intrarea este liberă! 
  ––-
  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.