luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comedia revine la „Retrospectiva Filmului Românesc”

  de Special Arad | 26 noiembrie 2018, 11:36 AM | Cultură | Film

  0

  Afișul filmului „O noapte în Tokoriki”

  Comedia revine la Retrospectiva Filmului Românesc la cea de-a IX-a ediție, miercuri, 28 noiembrie, de la ora 20, la Cinema Arta. De ce? „Pentru că sunt comedii bune. Și da, comedia chiar este cel mai greu de făcut gen de film, fie el scurt sau lung. Pentru că sunt filme vii, surprinzător de capabile să ne dea câte ceva de gândit dincolo de umor, texturi și vitejii”, spune invitatul special la aceste proiecții, criticul de film Cristi Mărculescu.

  Filmele au fost selecționate la festivaluri de top printre care TIFF, Premiile Gopo, DAKINO, NexT, Timishort, iar „O Noapte în Tokoriki” a câștigat premiul pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj la Festivalul de Film de la Berlin.

  Cristi Mărculescu este selecționer de festivaluri mai mari (TIFF) și mai mici (Dracula), mai străvechi (DaKINO) sau nou-nouțe (BuzzCEE). Absolvent de UNATC și „deloc mândru sau complexat de asta”. Ceva activitate editorială, ca la orice selecționer care se respectă. Pe moment fascinant de dacopatia, dacofilia și dacosploitationul manifeste prin audio-vizualul românesc.

  PROGRAM

  O NOAPTE ÎN TOKORIKI (2016)
  regia: Roxana Stroe
  durată: 18 min

  CEVA (2018)
  regia: Paul Mureșan
  durată: 8 min

  DUPĂ 9 SAU 10 ORE (2017)
  regia: Răzvan Dutchevici
  durată: 15 min

  BLANĂ (2016)
  regia: Tudor Botezatu
  durată: 9 min

  BESTIA (2017)
  regia: Andreea Lăcătuș
  durată: 17 min

  PUI DE SOMN (2014)
  regia: Paul Mureșan
  durată: 17 min

  DISPOZITIV 0068 (2015)
  regia: Radu Bărbulescu
  durată: 20 min

  Retrospectiva Filmului Românesc este o serie de proiecţii de film care îşi propune să radiografieze cinematografia românească contemporană. Acest proiect este conceput totodată ca un program de educaţie cinematografică care să răspundă întrebării presante: “Cum arată filmul românesc actual?”.

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.