miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Colonelul arădean Nicolae Slev, comandant al Jandarmeriei Timiș – în vizorul procurorilor militari! Ce acuzații îi aduce un vânător

  de Special Arad | 6 noiembrie 2017, 6:29 PM | Recomandările editorilor | Regional

  3

  Portalul impactpress.ro publică un amplu articol în care, nici mai mult nici mai puțin, anunță bomba: Inspectorul sef al Jandarmeriei Timis, colonelul Nicolae Slev, a ajuns in vizorul procurorilor militari, într-un dosar de lipsire de libertate în mod ilegal.

  Astfel, informația este aceea că trei jandarmi implicați în combaterea braconajului din fondurile de vanatoare aferente zonei Buzias au ajuns în atenția Parchetului Militar Timisoara, dupa ce, anul trecut, au retinut si condus la sediul unitatii un vânător, care, ulterior, în urma verificarilor, s-a dovedit că nu avea nicio problemă penală. Marcu Ioan, din Buzias, a reclamat faptul ca, in noaptea de 5/6 iulie 2016, fost reținut abuziv în sediul Detașamentului 6 Jandarmi Lugoj, timp de șase ore, după care a fost lăsat să plece fără să i se fi adus vreo acuzație.

  „Solicit audierea militarilor jandarmi implicati în reținerea mea și conducerea la sediul jandarmeriei, mai mult solicit identificarea militarului jandarm de serviciu, de la intrarea în sediul jandarmeriei, din noaptea respectivă, care ne-a supravegheat pe toata durata șederii noastre în sediu. ”, se solicită în probațiunea acuzațiilor la adresa jandarmilor.

  În tentativa de a-si apăra subordonații în fața procurorilor, susțin jurnaliștii de la impactpress.ro, colonelul Nicolae Slev, a emis o adresă, depusă la dosarul întocmit de Parchetul Militar, în care se mentionează, negru pe alb, că reclamantul Marcu Ioan nu a avut nicio interdicție să părăsească sediul jandarmeriei din Lugoj. În consecință, că nu ar fi putut fi invocată infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal.

  Desi avea rolul de a limpezi acuzatiile in acest dosar, documentul provenit de la comanda IJJ a stat la baza unei noi plangeri penale, chiar la adresa inspectorului sef Slev, acesta fiind acuzat de infracțiunile de fals intelectual și favorizarea făptuitorilor.

  A atestat contrar adevarului ca, in data de 6.07.2016, intre orele 1-04,20, am fost condus la sediul detasamentului de jandarmi Lugoj, nefiind sub nicio interdictie de a parasi sediul sau sub puterea vreunei masuri preventive. De asemenea se arata ca am fost prezent la sediul unitatii fara a fi tinut contrar vointei mele, ceea ce reprezinta o mare minciuna, intrucat pe toata durata sederii mele am fost supravegheat de un militar jandarm, nefiindu-mi permis sa plec, cu atat mai mult cu cat am fost dus sub escorta la sediul jandarmeriei si nu din vointa proprie.

  Conform legislatiei in vigoare, jandarmii au obligatia predării de îndată organelor judiciare a oricărui suspect reținut, pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Deocamdată, Tribunalul Militar a infirmat soluția de clasare a procurorilor militari și au restituit dosarul pentru completarea anchetei.

   

  Mai multe: AICI!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Il stiu pe domnul Slev inca de pe vremea cand era maior la IJJ Arad si de multe ori m-am intersectat cu dansul si chiar a trebuit sa merg la judecata pentru doua PV-uri unde am avut castig de cauza, deci nu cred ca pot fi acuzat de partizanat.
   Orice se poate spune despre el, ca e zelos si neintelegator, ca e dur, dar eu unul il stiu de om corect si il vad un bun militar.

   Vanatorul in cauza poate fi nevinovat, n-are decat sa mearga in instanta. Problema e ca nu prea imi vine a crede cunoscand tagma lor insa sa nu generalizam.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.