sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Colonel rus, „sinucis” cu cinci gloanțe în piept

  de - | 17 noiembrie 2022, 8:13 AM | Internaţional

  0

  Un comandant rus implicat în campania de mobilizare pentru războiul lui Vladimir Putin în Ucraina a fost găsit mort în biroul său, după ce ar fi murit în circumstanțe misterioase. Acesta este cel mai recent caz de „sinucidere” în rândul persoanelor din conducerea unor instituții rusești, conform The Sun.

  Colonelul Vadim Boyko, în vârstă de 44 de ani ar fi murit miercuri diminineață la scurt timp după ce ajunsese la muncă, după ce ar fi fost împușcat de mai multe ori în piept.

  Un alt ofițer ar fi auzit circa cinci împușcături din biroul acestuia și s-a grăbit să vadă ce s-a întâmplat, dar când a ajuns acolo Boyko era deja mort.

  Boyko era șef adjunct al prestigioasei școli navale superioare Makarov Pacific din Vladivostok. Tată a doi copii, el a fost, de asemenea, responsabil cu armamentul și muniția la academia de elită.

  Potrivit unor reportaje ale mass-mediei rusești ar fi vorba despre o „sinucidere”, poveste care a fost imediat pusă sub semnul întrebării, deoarece colonelul ar fi trebuit să se împuște singur de cinci ori.

  Totodată, nu a fost găsit niciun bilet de adio.

  Publicația BAZA – care are surse în rândul forțeleor de ordine de la Moscova – a relatat că anchetatorii au găsit cinci carcase de gloanțe și patru pistoale Makarov lângă colonelul mort.

  Iar un raport a contestat ipoteza conform căreia colonelul s-ar fi putut împușcat singur de cinci ori.

  Mai mulți oligarhi ruși au murit în condiţii suspecte de la începutul războiului Rusiei în Ucraina

  Luna trecută, locotenet colonelul Roman Malyk, în vârstă de 49 de ani, care se ocupa de asemenea de campania de mobilizare a Rusiei, în districtul Partizan și zonele învecinate din regiunea Primorsky, a fost găsit mort.

  Anchetatorii au susținut că acesta s-a sinucis, chiar dacă fusese deschisă și o anchetă pentru crimă.

  Tatăl a doi copii, Malyk a fost un veteran al războiului Rusiei în Cecenia, iar prietenii și familia au negat cu fermitate că s-a sinucis.

  La sfârșitul lunii septembrie, Pavel Pchelnikov, în vârstă de 52 de ani, director al unei companii subsidiare a Căilor Ferate Ruse, a fost și el găsit mort, cu o rană de glonț, pe balconul locuinței sale din Moscova. O anchetă oficială a fost deschisă, la acea vreme, cu privire la stabilirea cauzelor morții sale, chiar dacă versiunea inițială era că s-a sinucis.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.