marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Colaborare pentru viitorul sportului cu mingea la coș între Academia de Baschet Arad și Primăria Arad. Celebra Monika Broșovszky este președinte de onoare

  de Dan Lazăr | 7 noiembrie 2023, 2:11 PM | Sport | Știri Arad

  3

  Monika Broșovszky-Boriga este, de câteva zile, președintele de onoare al Academiei de Baschet Arad, făcând echipă în atragerea copiilor spre dreptunghiul magic cu Laura Pal, Patricia Gădărici sau Cristian Mănăstireanu.

  Susținătoare a sportului de masă dar și a celui de performanță, Primăria Municipiului Arad este din această toamnă partener în cadrul unui proiect ambițios care-și dorește să convingă cât mai mulți copii din oraș și județ de frumusețea baschetului, de beneficiile practicării unui sport, mai ales a unuia de echipă și nu în ultimul rând să-i ajute să guste din satisfacția pe care ți-o oferă victoria unui meci pentru care ai muncit din greu. Este vorba despre Academia de Baschet Arad care-și propune să devină o pepinieră pentru echipele de seniori ale orașului. Sunt așteptați să se înscrie la cursurile de inițiere ale academiei atât fete cât și băieți cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. Antrenamentele au loc în sala de sport a Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, situată pe Bulevardul General Dragalina nr. 5-7.

  „Cel mai important este să promovăm sportul, să promovăm mișcarea, să dăm șanse celor mici de a se afirma în acest domeniu și de a merge spre un brand. Dacă vorbim despre Monika Brosovszky, evident că pentru ei înseamnă ceva. Dacă acel ceva vine spre ei, cu sigurață pasiunea și dorința lor va fi mai mare și cu siguranță bunul exemplu îi va determina și pe alții să lase telefoanele și calculatoarele și să aleagă mingea de baschet și terenul de sport”, a precizat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, la finele conferinței de presă de marți.

  Academia de Baschet Arad s-a înființat anul acesta, membrii fondatori fiind Cristian Mănăstireanu, în calitate de preşedinte fondator, Adrian Kis ca prim-vicepreședinte, Laura Pal vicepreședinte, iar marea baschetbalistă Monika Brosovszky-Boriga este președinte de onoare și totodată ambasador al Academiei.

  „După ce m-am retras, am avut nevoie de o pauză, să-mi odihnesc psihicul și corpul. Dar niciodată nu poți să uiți prima iubire, prima pasiune și nu poți să uiți de unde ai plecat și de aceea am răspuns pozitiv acestei propuneri, prima pentru mine. Sunt onorată pentru că îmi dau seama că nu am muncit degeaba, că totuși mi se iau în considerare meritele și poate de aceea vreau ca tot ce mi-a oferit mie baschetul – lucruri care nu se pot exprima în cuvinte, pentru că trebuie să le simți și să le trăiești – să ofer mai departe. Vreau să împărtășesc copiilor din vasta mea experiență și unde altundeva să fac acest lucru dacă nu la Arad, unde m-am născut, unde m-am format, unde am rădăcini”, a declarat președintele de onoare a Academiei de Baschet Arad, Monika Broșovszky-Boriga.

  „Așteptăm un număr cât mai mare de copii din orașul și județul Arad să vină la academia noastră. Ne vom focusa să avem suficienți practicanți, încât să ne putem permite într-un interval de timp scurt să constituim cât mai multe echipe care să evolueze în campionate naționale. Îi invităm pe cei mici să descopere frumusețea baschetului și a sportului de echipă în general”, a punctat președintele fondator al Academiei de Baschet Arad, Cristian Mănăstireanu.

  Mai multe informații despre modul de înscriere la Academia de Baschet Arad pot fi obținute la numărul de telefon 0758 384 500. Alături de emblema sportului arădean, Monika Broșovszky-Boriga, de talentele arădene din baschet se vor ocupa Laura Pal și Patricia Gădărici, două dintre jucătoarele care au cucerit numeroase medalii în baschetul românesc juvenil, sub culorile CSȘ Gloria Arad.

  Citește și: HoopsUp Streetball 3×3 2023 – Arad Challenge, 2-3 Septembrie 2023

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ”Celebra” Monica a fost deja pe la vreo 4 cluburi prin Arad și atat din pacate. A pornit Academia cu numele ei si s-a ales praful. Pacat Monica. …și acum cu noii parteneri. Această Academie parcă a pornit acum un an și acum repornește? Cum așa? Parcă nu prea se leagă treburile! Cine este acel domn metodist sau cum s-a autointitulat? De unde a venit? E nou venit în baschetul arădean?

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.