Academia campionilor! „Vinovatul” e Ruben, iar un fost campion mondial i s-a alăturat în această muncă titanică (Foto)

  de Lucian Dănilă | 10 iulie 2018, 1:13 PM | Sport

  0

  Numai cine nu a lucrat cu copiii nu știe cât de grea este această muncă. De multe ori ignorăm munca unui profesor, acel om care ani și ani de zile muncește zilnic, ore întregi, pentru a modela caractere, pentru a găsi toate calitățile unui copil și încearcă să-i transforme defectele în… puncte forte, iar dacă nu reușește, se luptă măcar să i le elimine treptat.

  Tot un fel de profesor, un mentor, este și antrenorul indiferent de ramura sportivă pe care o alege copilul. În aceste rânduri facem referire la box, un sport care a dat nume mari ca Leonard Doroftei, Mihai Leu sau Francisc Vaștag, dar și un sport care prin latura lui violentă poate transforma mai târziu un copil din sportiv în… delicvent. Aici intervine arta profesorului, arta antrenorului, care trebuie să le arate acestor copii care este drumul pe care trebuie să-l urmeze, cum să folosească acești copii tot ceea ce învață în sala de antrenamente astfel încât să fie utili acestei societăți, nicidecum să devină niște infractori sau niște bătăuși de stradă.

  Ruben Stoia a reușit acest lucru, a fost o viață în ring, iar când a încheiat cariera de sportiv s-a dedicat trup și suflet acestei ramuri sportive care l-a format ca om, care l-a făcut ceea ce este. Ruben a devenit promotor de evenimente sportive fiind cel care a organizat „Gala Campionilor”, a devenit antrenor de box și, mai mult, proprietar al unei Academii de box, Academia Boxing Club Ruben Stoia. Altruist din fire, înconjurat de multe ori de copii nevoiași, Ruben participă de câte ori are ocazia la tot felul de evenimente caritabile.

  „Suntem două Academii în România, Academia Boxing Club Ruben Stoia și cea a lui Sorin „Pantera” Tănăsie de la Craiova. El a fost mereu aproape de boxul din Arad. A fost la Gala Campionilor, a participat la competiții organizate aici cu copii care se pregătesc la academia lui, iar acum va veni la Arad împreună cu copiii de la clubul său pentru un stagiu comun de pregătire. La Arad pregătesc un număr de 10-12 copii cu un potențial incredibil, copii în care cred și sunt convins că unii dintre ei vor devenii viitorii campioni ai României. Vom face timp de două săptămâni câte două antrenamente pe zi, o pregătire foarte serioasă” (Ruben Stoia)

  Sorin „Pantera” Tănăsie a fost campion mondial la amatori și campion european la profesioniști, fiind unul dintre cei mai buni pugiliști pe care i-a dat România.

  Efortul lui Ruben este cu atât mai mult de admirat cu cât se cunosc problemele, mai ales financiare, care apar în funcționarea unui astfel de club, iar boxul nu mai este demult unul dintre cele mai populare sporturi din țară, fiind eclipsat de multe ori chiar de ramuri sportive înrudite care aduc mai mult rating televiziunilor, așa cum sunt K1 sau MMA. Ruben însă crede că boxul va dăinui și va rămâne mereu așa numita „nobilă artă”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.