Codul roșu de vijelie în Arad: copaci căzuți peste mașini și pe șosele și incendii de vegetație uscată





Peste 100 de pompieri din cadrul tuturor subunităților ISU Arad, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, au intervenit astăzi – în contextul avertizării meteo de cod roșu –pentru gestionarea efectelor negative generate de fenomenele meteo, în special vijelii puternice, astfel:
* 29 de intervenții pentru îndepărtarea copacilor și crengilor căzute pe trotuare, carosabil sau pe autoturisme, în localitățile: Arad, Curtici, Nădlac, Șofronea, Pecica, Sântana, Miniș, Vărădia de Mureș, Nicolae Bălcescu, Lipova;
* 2 misiuni pentru degajarea elementelor de construcție (acoperișuri) desprinse de vântul puternic, în localitățile Vinga și Arad;
* 9 misiuni pentru îndepărtarea cablurilor de electricitate căzute pe spațiul public, în localitățile: Curtici, Sânpetru German, Berechiu, Roșia, Nădab.
Reprezentanții ISU Arad au mai transmis că s-a intervenit pentru stingerea a 16 incendii izbucnite la vegetație uscată, în localitățile: Arad, Vinga, Sistarovăț, Curtici, Petriș, Cintei, Chișineu-Criș, precum și pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din localitatea Lipova.
De asemenea, la ora 17:06, pompierii militari din cadrul Detașamentului Arad au intervenit cu cinci autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD Terapie Intensivă Mobilă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul și mansarda unei case din municipiul Arad, pe strada Duiliu Zamfirescu. În urma incendiului, produs cel mai probabil în urma unui trăsnet, au ars acoperișul și mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.
Din fericire, în urma evenimentelor nu s-au înregistrat victime.
ISU Arad a anunțat că „pentru gestionarea eficientă a efectelor generate de fenomenele meteorologice avertizate, la nivelul ISU Arad a fost activată Grupa Operativă, începând cu ora 15:00, luându-se următoarele măsuri: prealertarea, la nivelul subunităților, a unei ture de serviciu, ridicarea nivelului de operaționalizare și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor meteorologice primite și înștiințarea autorităților din cadrul unităților administrativ-teritoriale pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare pentru astfel de situații de urgență, precum și a altor autorități cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență.
Comentariile portalului
beneficiarul are un diriginte de santier care semneaza fiecare etapa, cf proiect. Raspunderea este a acestuia...daca accepta greselile executantului si a proiectantului.
Singurii bugetari ce si merita salariile cu adevarat si nu asteapta nimic de la nimeni!! Pacat ca statul. Roman si Arahat isi bat joc de ei....
Asa este la noi , te gandesti prima data la beneficiile lor nu a cetatenilor , a bolnavilor . Dacă tot s-a construit un spital nou trebuiau sa-l faca la o 100 km de (...)