Cod roșu de inundații pe un afluent al râului Crișul Alb, în zona localității Gurahonț

  de Dan Lazăr | 20 May 2021, 7:09 PM | Gurahonţ | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Râul Sighișoara în satul Buceava, județul Arad(foto: Wikipedia)

  Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare imediată de Cod Roșu pentru un afluent al Crișului Alb din județul Arad, valabilă joi, 20 mai, între orele 18.10-24.00.

  Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de pericol.

  „Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Sighișoara (afluent al Crișului Alb), județul Arad. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Sighișoara – bazin superior și mijlociu”, anunță instituția amintită.

  Pârâul Sighișoara traversează localități precum: Mădrigești, Brazii, Buceava, Honțișor sau Gurahonț.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.