sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

    Cod roșu de inundații pe un afluent al râului Crișul Alb, în zona localității Gurahonț

    de Dan Lazăr | 20 mai 2021, 7:09 PM | Gurahonţ | Recomandările editorilor | Știri Arad

    0

    Râul Sighișoara în satul Buceava, județul Arad(foto: Wikipedia)

    Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare imediată de Cod Roșu pentru un afluent al Crișului Alb din județul Arad, valabilă joi, 20 mai, între orele 18.10-24.00.

    Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de pericol.

    „Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Sighișoara (afluent al Crișului Alb), județul Arad. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Sighișoara – bazin superior și mijlociu”, anunță instituția amintită.

    Pârâul Sighișoara traversează localități precum: Mădrigești, Brazii, Buceava, Honțișor sau Gurahonț.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.