News AlertÎncă un cod galben de inundații emis de hidrologi pentru județul Arad

  de Special Arad | 21 May 2021, 11:17 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Este pericol de inundații pe mai multe râuri din cinci bazine hidrografice din nord-vestul și centrul țării. Specialiștii au instituit un cod galben și un cod portocaliu.

  Hidrologii vorbesc despre creşteri de debite şi niveluri din cauza propagării viiturilor formate anterior ȋn amonte pe râuri, cu depăşiri ale cotelor de apărare. Bazinele hidrografice afectate sunt Tur, Crasna, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb și Târnava Mică. Fenomenele se pot produce până duminică, la prânz.

  Codul galben a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – sector aval Ac. Călineşti Oaş (judeţul Satu Mare), Crasna – sector aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare), Crişul Negru – sector aval confluenţă cu râul Holod (judeţele: Bihor şi Arad) și Crişul Alb – sector aval confluenţă cu râul Sebiş (judeţul Arad).

  Până sâmbătă la miezul nopții, pot fi inundații și pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Repede – sector aval confluenţă cu râul Iad – amonte Ac. Lugaşu (judeţul Bihor) și Târnava Mică – sector aval S.H.Târnăveni (judeţele: Mureş şi Alba).

  Codul portocaliu a fost instituit doar pe râurile din bazinul hidrografic Crasna – sector aval S.H. Craidorolţ, sectorul ȋndiguit din judeţul Satu Mare. Acesta este valabil până sâmbătă la ora 24.00.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.