vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Cod portocaliu de averse torențiale pentru localități din județul Arad

  de Special Arad | 22 mai 2024, 8:38 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Miercuri seară, în intervalul orar 20:35 – 21:40, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Chișineu-Criș, Șicula, Sintea Mare, Mișca, Cermei, Șepreuș, Pilu, Zerind.

  Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

  Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii militari arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

  Totodată, a fost transmis RO-Alert pentru U.A.T.-urile vizate de avertizări.

  Informații suplimentare despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  UPDATE

  ANM a prelungit codul portocaliu de averse torențiale până la ora 0:00 și sunt acum vizate următoarele localități din județul Arad: Arad, Sântana, Lipova, Ineu, Chișineu-Criș, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Târnova, Zimandu Nou, Zăbrani, Ghioroc, Șimand, Șagu, Sintea Mare, Seleuș, Fântânele, Livada, Zărand, Covăsinț, Șofronea, Păuliș, Olari, Frumușeni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.