Cod galben de inundaţii pe Crişul Alb (zona Gurahonț), iar râuri din județul Alba, sub cod portocaliu

  de - | 10 July 2021, 3:48 PM | Regional

  0

  Hidrologii au emis, sâmbătă, o avertizare Cod galben de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de atenţie, valabilă până la miezul nopţii pe Crişul Alb, potrivit Agerpres.

  Prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) arată că, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Alb – bazin amonte S.H. Gurahonţ, judeţele Hunedoara şi Arad.

  INHGA menţionează că fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor: Ribiţa – bazin superior, Crişul Alb – amonte S.H. Blăjeni.

  De asemenea, râurile din bazinele hidrologice Arieşul Mic şi Sohodol din judeţul Alba se află sâmbătă, până la ora 20:00, sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), menționează Agerpres.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.