vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Coaliția a stabilit comasarea alegerilor din 2024

  de - | 21 februarie 2024, 7:20 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  4

  Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu / captură video live Facebook PNL

  PSD și PNL au ajuns la un acord privind comasarea alegerilor, după mai bine de o lună de negocieri. Astfel, în 9 iunie avem, atât alegeri locale, cât și europarlamentare. Iar social-democrații și liberalii vor avea liste comune la scrutinul pentru Parlamentul European. Decizia s-a oficializat miercuri, 21 februarie, potrivit Euronews.

  Suntem în fața dumneavoastră în această seară pentru a prezenta decizia finală a coaliției referitor la modul în care se vor desfășura alegerile europarlamentare și locale și anume decizia coaliției de a se comasa. Decizia a urmat în urma unui proces prin care noi ne-am consultat cu partidul.

  Dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru alegerile europarlamentare să meargă cu o listă comună. Decizia vizează stabilitatea țării și coerența actului de guvernare, ține cont de interesul cetățenilor. Din discuțiile pe care le-am avut românii își doresc stabilitate. E necesar ca în anumite momente partidele să dea dovadă de un mic sacrificiu de orgolii.

  România a reușit să realizeze datorită stabilității atracția interesului investitorilor străini. Este pentru prima dată când pe timpul acestei guvernări România are o creștere economică bazată pe investiții.

  Considerăm că prin această asumare responsabilă, în această perioadă nu ne putem permite să fragilizăm ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice”, a declarat Nicolae Ciucă.

  La rândul său, Marcel Ciolacu a declarat următoarele:

  Știm cu toții istoricul acestei coaliții de guvernare. La un moment dat România se afla și în fața unei crize sociale. Nu am nicio reținere de a mă angaja în acest proiect politic.

  O putere politică trebuie să-și asume lucruri în momente dificile și să facă mai puține calcule electorale. Aceasta este marea diferență între a fi om politic și a fi om de stat. Am dovedit că putem lua decizii în momente dificile ale României.

  Doar cele două mari partide se pot uni și face față unui val extremist. Niciuna dintre cele două forțe politice nu se pot angaja singure în această bătălie. Este vorba de drumul României în viitor.

  Avem obiectivul de a intra cu drepturi depline în Schengen, iar în 2026 să fim membru OECD”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un singur cuvânt descrie perfect mascarada asta cu comasarea: GUNOAIE !

   Pentru discutiile cu reprezentantii pensionarilor, ai agricultorilor, ai transportatorilor, ai medicilor au alocat câte 30 de minute sau maxim o oră (e prețios timpul leprelor de la conducere).

   Cand e vorba de comasare, alegeri, aliante politice, au stat in „consultări” de câte 5-6-7 ore pe zi.

   De aici se vede că îi doare pe nesimțiții din parlament fix in cu…cot de cetățeni.

   Sā vă mai duceți să puneți ştampila pe pee see dee si pelene !

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.