luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CNSAS cere instanței „stabilirea calității de colaborator al Securității” pentru Mugur Isărescu

  de - | 16 iunie 2020, 9:04 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  2

  (foto: Financial Intelligence)

  Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a trimis la Curtea de Apel București acțiunea în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității pentru guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

  Un comunicat al CNSAS dat publicității pe 9 iunie face referire la punctul 3 la o „ Note de Constatare – Colaboratori ai Securităţii: Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană”

  Mai multe surse din instituție au confirmat pentru Ziare.com că acest punct trei se referă la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

  Ziare.com precizează că a încercat să obțină un punct de vedere de la Mugur Isărescu, dar deocamdată acesta nu a transmis niciun mesaj.

  În urmă cu trei ani, România liberă a scris că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității sub numele de cod „Manole”.

  Cel care a cerut, însă, CNSAS să verifice dacă informația e reală și i-a dat caracter instituțional este avocatul Gheorghe Piperea, scria în iulie 2019 ziarul Bursa.

  Sursa: Radio Europa Liberă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vai, vai! Dupa atata vreme se dovedeste ca unii de la care o parte insemnata a acestui popor lua lumina , cum se spune, au fost niste ordinari. Doua nume: Bas si Isar – escu.
   Dar sunt bine, amandoi, unul Guvernator, pe viata( mi-e si teama sa ma gandesc ce se va intampla cu noi cand nu va mai fi) , altul Europarlamentar, dupa ce 10 ani a fost presedintele tarii.

   +13 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.