luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Clujul sălbatic! Dinți rupți și leziuni grave după o bătaie la care au asistat și doi fotbaliști arădeni

  de Lucian Dănilă | 8 februarie 2022, 3:00 PM | Sport

  1

  Meciul pe care UTA urmează să-l joace cu CFR Cluj, dar mai ales acel act de vandalism de azi noapte, act din care autocarul echipei UTA a ieșit vopsit în gri, cel mai probabil de unul sau mai mulți fani ai echipei Universitatea Cluj, mi-au adus aminte de o veche poveste la care au fost părtași și doi dintre cei mai buni fotbaliști arădeni din ultimii 20 de ani.

  S-a întâmplat în primăvara anului 2005, cu 17 ani în urmă, atunci când UTA s-a deplasat la Cluj pentru un meci cu Universitatea. A fost un meci de clasament, ambele echipe fiind ieșite din lupta pentru promovare, pe care avea în cele din urmă să o obțină Jiul Petroșani, și nici cu retrogradarea nu aveau probleme. UTA a câștigat cu 3-1 pe vechea arenă „Ion Moina”, loc pe care acum se află impunătoarea „Cluj Arena”, un stadion modern, de 30.000 de locuri, cunoscut atât prin faptul că de la construcția sa acolo a jucat de mai multe ori echipa națională, dar mai ales pentru Festivalul Untold.

  Fiind un meci relaxant, disputat pe o vreme superbă de primăvară, am luat loc în tribune lângă fotbaliștii echipei CFR Cluj, veniți în acea dimineață să se relaxeze înaintea unui joc de Liga 1 cu Apulum Alba Iulia. Ce vremuri… Alba Iulia încă avea echipă în primul eșalon. Eram împreună cu cei doi fotbaliști arădeni despre care scriam mai sus, Cristian Panin și Radu Mărginean, ambii legitimați atunci la CFR, iar alături de ei erau Anca, Turcu și Oncică. Ca o paranteză, nimeni nu bănuia pe atunci că Panin avea să câștige câțiva ani mai încolo trei titluri de campion cu gruparea din Gruia. Am povestit, am glumit, iar Panin și Mărginean s-au bucurat de victoria echipei arădene, echipă de care s-au despărțit în 2004, în cazul lui Panin, sau în vara anului 2003, în cazul lui Radu.

  Cu aproximativ un sfert de oră înainte de finalul partidei, grupul de jucători de la CFR a părăsit arena pentru a merge să mănânce la Hotel Sport, hotel aflat în vecinătatea stadionului.

  „Feroviarii au părăsit tribuna pentru a merge la masă, în cantonamentul de la Hotel Sport, aflat în imediata apropiere a stadionului. După masă, câţiva dintre jucători s-au relaxat, plimbându-se în jurul hotelului. Scânteia conflictului s-a declanşat atunci când aproximativ 30 de suporteri ai şepcilor roşii, în frunte cu unul dintre liderii lor, „Erji”, supăraţi pe insuccesul echipei lor, 1-3, au aruncat cu pietre spre fotbaliştii CFR-ului, sărind mai apoi la bătaie.

  Bruncevici a fost lovit în plină figură, căzând fără cunoştinţă la pământ. În apărarea sa, a sărit maseurul Eugen Jaşcău, care în încăierare şi-a rupt doi dinţi. Furia fanilor s-a îndreptat împotriva lui Anca, iar acesta, încercând să se apere, a fost lovit cu un fier în mână, fiind suspect de fractură. Cu răni uşoare au scăpat Georgievski, Turcu, Oncică şi Toma. În schimb, Boroştean şi Tilincă s-au ales cu leziuni grave, primul fiind suspect de fractură de mandibulă, iar cel din urmă cu o leziune de timpan, curgându-i minute bune sânge din urechea dreaptă. Fanii lui „U” s-au împrăştiat în momentul în care au intervenit jandarmii de la stadion, luaţi prin surprindere de rapiditatea evenimentelor. Totul a durat mai puţin de 5 minute”, scria în presa clujeană.

  Cristian Panin și Radu Mărginean au scăpat nevătămați. Au ajuns printre primii în hotel și nu au fost loviți de fanii Universității. Anca a scăpat și el fără vreo fractură. Chiar a jucat în acel meci cu Apulum, la fel ca mai mulți dintre jucători înșirați mai sus. Dinții maseurului, însă, nu au scăpat, S-au rupt. La fel și cu leziunea lui Tilincă…

  Am aflat despre conflict la știrile de la radio, în timp ce ne aflam în autocarul echipei UTA în drum spre Arad. Erau vremuri în care jurnaliștii mai mergeau cu autocarul echipei.

  În urmă cu trei ani, la un meci de baraj dintre Universitatea Cluj și Hermannstadt, unul dintre susținătorii echipei clujene a pătruns pe teren și a fost imobilizat de jandarmi, moment în care mai mulți suporteri au sărit în ajutorul acestuia. La finalul partidei, incidentele au continuat. Un jandarm a fost lovit de un scaun din tribune.

  Am fost de multe ori la Cluj-Napoca, și mereu am spus că este unul dintre cele mai frumoase și mai civilizate orașe din România. Astfel de elemente, însă, ca cele care au bătut jucătorii echipei CFR, au lovit jandarmii sau au vandalizat autocarul echipei UTA, sunt o pată neagră pentru o astfel de urbe, una dintre cele mai dezvoltate din țară.

  Foto cu caracter ilustrativ

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.