marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Club fARAD reîncepe la Cinema Arta, cu Swamp City – un documentar despre Timișoara anilor ‘90

  de Special Arad | 25 ianuarie 2023, 2:56 PM | Cultură | Film

  0

  Club fARAD revine în 2023 la Cinema Arta, în ultima zi de vineri a fiecărei luni, iar debutul din acest an va avea loc vineri, 27 ianuarie.

  Prima proiecție din acest an readuce pe ecranul Cinema Arta documentarul Swamp City, regizat de Ovidiu Zimcea și Bogdan Pușlenghea și prezentat în deschiderea ediției 2021 a fARAD, dedicată Libertății. Proiecția va avea loc vineri, 27 ianuarie 2023, de la ora 19:00, în sala mică a Cinema Arta. Intrarea este liberă.

  Swamp City spune povestea scenei muzicale underground din Timișoara anilor ‘90, care a rămas în memoria colectivă ca o perioadă propice pentru rebeliune, experiment și autodescoperire prin muzică. Filmul asamblează relatările multora dintre cei care au creat Mișcarea Underground din Timișoara, arătând cum genuri ca punk, hardcore, new wave și altele au fost apropiate în funcție de influențele disponibile, instrumentele indisponibile și gusturile locale.

  Club fARAD este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Insula 42.

  Inițiat și dezvoltat ca un eveniment dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă, Festivalul fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului și a Film ETC, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Festivalul se află sub patronajul Primăriei Municipiului Arad și este produs și curatoriat de Insula 42 (anterior Asociația Film ETC – producător general Oana Radu și consultant artistic Mihai Chirilov).
  Co-fondatori: Mona Nicoară și 111 Film. Începând cu ediția 2019 directorul artistic al festivalului este Dimitris Kerkinos.

  Club fARAD reprezintă o seria de proiecții de film documentar lansată în 2022 pentru a readuce în atenția publicului filme de succes de la edițiile anterioare ale Festivalului de film documentar cu același nume.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.