sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Club de lectură Noua Acropolă: „Profetul de Kahlil Gibran”

  de Special Arad | 24 august 2018, 11:16 AM | Cultură

  0

  Noua Acropolă Arad vă invită pe 28 august, de la ora 19, la o nouă discuție filosofică pe baza temelor cuprinse în cartea „Profetul”, scrisă de Kahlil Gibran, ce va avea loc la sediul Asociației (Bd. Revoluției, nr. 71, ap. 10, lângă Palatul Copiilor). Intrarea va fi liberă.

  Gibran Khalil Gibran a fost un artist, scriitor și filosof libanez. S-a născut în 1883 în orașul Bsharri din actualul Liban, într-o veche familie creștină. În 1895, împreună cu o parte din familie emigrează în Statele Unite ale Americii. Aici, în registrul școlar, din greșeală numele lui este notat Kahlil Gibran, nume pe care l-a păstrat în tot restul vieții.

  În 1923 a fost publicat pentru prima oară poemul filosofic „Profetul”. Pentru a ajunge la desăvârșirea acestei creații, Gibran a trudit îndelung. Întâia schițare a Profetului a îndrăznit-o la vârsta de 15 ani, în arabă. Gibran continuă cu tenacitate munca de șlefuire a marelui său poem-eseu în engleză, rescriindu-l în această limbă nu mai puțin de cinci ori înainte de a-l încredința editorului său în 1923.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.