duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Claudia Sheinbaum este prima femeie președinte din istoria Mexicului

  de - | 3 iunie 2024, 8:16 AM | Internaţional

  0

  (foto: Claudia Sheinbaum/Facebook)

  Claudia Sheinbaum, candidata stângii la putere și fost primar al capitalei Ciudad de Mexico, a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Mexic, conform primului sondaj realizat la ieșirea de la vot și transmis de mass-media, relatează AFP, citată de Agerpres.

  Claudia Sheinbaum, 61 de ani, a câştigat cu 57,8% din voturi faţă de 29,1% pentru fosta senatoare de centru-dreapta Xochitl Galvez, potrivit sondajului Institutului Enkoll.

  Candidatul de centru Jorge Alvarez Maynez este mult în urmă (11,4%), potrivit acestui sondaj. Alte sondaje realizate de Televisa şi El Financiero anunţă, de asemenea, victoria candidatei partidului de stânga Morena, dar fără a da procente.

  Aceste sondaje de opinie au fost autorizate de către Institutul Național Electoral (INE). Proiecția oficială urmează să fie anunțată între orele 22:00 și 23:00, ora capitalei Mexicului (04:00 – 05:00 GMT), conform INE.

  Sondajul a fost difuzat după închiderea ultimelor secții de votare de pe coasta Pacificului la ora 19:00, ora Mexicului (01:00 GMT de luni).

  În cazul în care tendințele se confirmă, Claudia Sheinbaum urmează să-și sărbătorească victoria seara în marea piață centrală Zocalo, sub ferestrele Palatului Național, sediul președinției.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.