sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Claudia Borteș este „Regina extensiilor de gene”! Arădeanca a câștigat două concursuri naționale și nu se oprește aici (INTERVIU)

    Am cunoscut-o pe Claudia Borteș prin intermediul… fotbalului. Nu, Claudia nu are neapărat o legătură cu acest sport, dar este soția fostului fotbalist Claudiu Borteș, un fotbalist crescut la juniorii clubului UTA care a cochetat și cu echipa de seniori în perioada în care echipa era antrenată de Roli Nagy, după care a activat o perioadă în Germania.

    Pe lângă că i-a dăruit lui Claudiu un băiețel superb, Claudia a depășit în domeniul ei de activitate performanțele soțului său în fotbal. Cu ce se ocupă? Este expert în frumusețe cu o experiență de peste 17 ani și rar am văzut o persoană mai ambițioasă.

    Pasiunea a dobândit-o în familie, la Chișineu Criș, orașul ei de origine, acolo unde mama Claudiei avea încă de când era ea mică un salon de înfrumusețare. De-a lungul anilor a urmat tot felul de cursuri, de coafură, de machiaj, de manichiură-pedichiură, de unghii cu gel, de extensii de gene, cursuri certificate în bronz artificial și loțiuni pentru bronz și cosmetică.

    Apoi a venit la Arad, iar aici a urmat Facultatea de Farmacie și a continuat activitatea învățată de mică în… frumusețe, sau în „beauty” un termen tot mai des folosit și la noi atunci când vorbim despre înfrumusețare.

    După atâtea cursuri, Claudia Borteș a ales extensiile de gene, iar în dorința, în ambiția ei de a-și valida competențele și abilitățile în meseria de stilist în mesria pe care o prestează de aproximativ 12 ani a determinat-o să participe în competiții dedicate domeniului „lash&brow”. Anii de experiență ajută foarte mult în acest domeniu, dar nu pot înlocui pregătirea intensă. Însă aceste lucruri s-au potrivit ca o mănușă în ceea ce o privește pe Claudia și, alături de ambiție de care scriam, de perseverență și muncă, competițiile fizice cât și online au fost următorul țel în cariera ei.

    A început cu campionatul fizic din Drobeta Turnu Severin „Congress Lash&Brow Competition”, unde după 12 ore de muncă, de competiție, a câștigat titlul de „Regină a extensiilor de gene”, concursul fiind unul la care au participat experte în frumusețe din toată țara.

    După ce a fost declarată „Regină” la Drobeta Turnu Severin, Claudia a continuat cu un concurs online, „Lash Teambuilding – Conferință și Campionat”, concurs care a avut loc la Cluj-Napoca, unde de altfel s-a situat tot în locurile fruntașe, și a luat din nou titlul de „Regină”.

    În viitorul apropiat și-a lansat alte provocări, urmând să participe la un campionat național cât și unul internațional.

    Claudia, ce înseamnă pentru cariera profesională câștigarea unor astfel de competiții?

    Înseamnă noi aptitudini și o viziune mult mai aprofundată în ceea ce privește tehnica de lucru. Este o mare mândrie că am putut să mă pregătesc atât de bine și am reușit să obțin aceste două titluri. Experiența pe care am acumulat-o în toți acești ani sunt cei care m-au urcat pe podium .

    claudia 2

    – Cum ajungi să participi la un concurs?

    – Cred că dacă nu îți dorești asta, oricât de simplu ar fi, nu ajungi. În domeniul extensiilor de gene este foarte simplu să afli când și unde au loc aceste campionate. Se organizează tot mai multe evenimente de acest gen și asta mă bucură enorm. Eu personal mi-am luat curajul, talentul, ambiția și experiența și am participat fără să mă aștept la un anume rezultat. Mi-am dorit pur și simplu să îmi văd nivelul într-o competiție care a adunat stiliști din toată țara. Am fost surprinsă să descopăr că nu sunt mulți cei care au experiența atât de mare în ani. Eu am început cariera mea de stilist în extensiile de gene exact atunci când acest domeniu a început să se facă cunoscut în România, iar de atunci lucrez neîncetat.

    – Care sunt criteriile care fac diferența la un campionat de extensii de gene ?

    – Îmi vine acum în minte să spun că dacă aș face lucrările mele de salon precum cele pe care le fac în campionat aș rămâne fără cliente în cel mai scurt timp. Lucrările de campionat sunt diferite față de cele comerciale. Ele trebuie să se copieze cât mai mult naturalețea. Lungimile extensiilor de gene dar și grosimea, de cele mai multe ori sunt mult mai mici decât firele genelor naturale ale modelului. Este foarte dificil, în unele lucrări poate părea chiar imposibil să aplici fire de 4 milimetri, însă cu mult focus și îndemânare nu este.

    – De ce se spune că dintre toate domeniile din „beauty”, adică din „înfrumusețare”, domeniul extensiilor de gene este cel mai dificil?

    – Este într-adevăr cel mai dificil. În primul rând pentru că lucrezi milimetric. În plus de asta, tehnica pe care eu o folosesc cel mai mult constă în aplicarea a 3-4 fire false pe firul natural de păr. Un ochi are până la 200 de fire naturale. Cu un calcul simplu ajungem la aplicarea a mai mult de o mie cinci sute de fire false la un serviciu oferit.

    În al doilea rând pentru că soluțiile folosite în această procedură sunt soluții chimice. Adezivul folosit este foarte puternic iar vaporii pe care îi emană, odată ce intră în contact cu corneea, poate provoca arsuri. Asta nu se întâmplă atunci când specialistul este atent, însă pot exista cazuri.

    – Cât de greu este să fi mereu la curent cu tot ce apare nou în această industrie?

    – Informații sunt peste tot. Comparativ cu vremurile în care eu am intrat în acest domeniu chiar sunt. Multe și gratis. Informațiile cu adevărat valoroase le dobândești prin cursuri și prin participarea la conferințe si workshop-uri, iar asta e cu adevărat costisitor. Fiind un stilist ocupat, îmi este dificil să gestionez lipsa din cabinet pentru că atunci când particip la un asemenea eveniment focusul meu și energia mea sunt acolo cel puțin două, ba chiar trei săptămâni, însă rezultatele pe care le am merită tot sacrificiul .

    – Care sunt planurile tale de viitor ?

    – Am multe planuri. Luna aceasta, practic peste doar câteva zile, urmează să particip la campionatul internațional „Luxury Beauty Congress” ce va avea loc în Alicante, Spania. Este o reală provocare să fac parte dintr-un eveniment atât de important.
    În luna iulie drumurile mele merg spre Brăila unde voi participa la campionatul „Lash Challenge România”. Dar cel mai mult îmi doresc, ar fi cea mai mare realizare a mea de până acum, ca până la finele anului 2023 să inaugurez propria academie de frumusețe. Mi-am dorit de mic copil să am un salon al meu și cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta voi reuși asta.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.