duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CJ Arad a amestecat cărțile pentru Moneasa! Primarul este așteptat să le „taie” și să înceapă jocul în care câștigă toți

  de Mihai Todoca | 3 august 2016, 3:42 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Știri Arad. La întâlnirea conducerii CJ Arad cu presa, trei subiecte, dintre care unul singur „lat”, au fost puse în discuție: stațiunea Moneasa – aici e lată…; implicarea Consiliului Judeţean în organizarea Zilelor Aradului; situația corecției financiare în cazul contractului „Drumul Vinului” – fiind vorba de o contestație în instanță depusă de Consiliul Judeţean.

  Primo. Din nou, în loc să ne spună cât, ce și cum va investi CJ Arad pentru a dezvolta stațiunea Moneasa, mai-marii județului s-au făcut mici de tot și s-au coborât din nou până la primarul Herbei și s-au pus pe… dezvoltat acuzațiile de politizare a dezbaterii de la Festivalul Clătitelor (Citește Dezbaterea de la Moneasa. Un show politic mai ieftin decât o clătită dată gratis!). Legat de absența primarului… lucrurile rămân la fel, nu a dorit să vină. A fost anunțat, dar a comunicat că îl va trimite pe viceprimar în locul lui, iar subiectul acesta este încheiat.

  Președintele Cionca a dorit să explice de ce ei nu consideră că acea dezbatere a avut un iz politic.

  „Proiectele mari nu se pot face numai de o formațiune politică, noi vrem la Moneasa să facem treabă. În prima declarație pe care am făcut-o acolo am spus că ne dorim să multiplicăm evenimentele, pentru că suntem conștienți că primarul Monesei nu are forța, de unul singur, să atragă populația din județul Arad. Bugetul nu îi permite, nu are angajați, nu are specialiști care să îl ajute. Poate că ar trebui să înțeleagă, să facă diferența dintre problemele administrative ale localității și problemele de stațiune, pentru că ei nu au bani de proiecte. Nu mi se pare normal, ca timp de două zile cât am stat acolo să nu vină să mă caute să discutăm de un proiecțel. Eu pot să înțeleg supărările și frustrările (relația dintre cele două partide – n.red), dar nu poți să împiedici dezvoltarea unei stațiuni! Se dorește un sprijin concret pentru stațiune. Moneasa este singura stațiune de interes național, faptul că o blochezi, nu-ți faci rău numai ție, faci rău întregului județ. Dar noi nu mai putem merge în parteneriat cu primăria din Moneasa, sub forma asta, pentru că scopul este de a atrage mai mulți turiști, iar noi ne-am arătat acum limita (stațiunii – n.red), deși a fost un succes. Am avut și noi greșelile noastre, le învățăm și ne punem la punct, dar primarul trebuie să înțeleagă că trebuie să se implice”. Cum spuneam… nimic despre cât, ce și cum se va investi, și în mod clar nu ne referim la mici, bere și clătite…

  Secondându-l pe Cionca, vicepreședintele Boghicevici a încheiat…  „La artiștii care au cântat pe scenă, noi (nu voi, noi, cetățenii județului) le-am asigurat absolut tot, iar primarul nici măcar nu a venit să-i vadă. Eu am închis spectacolul la 4 jumătate, primarul a venit la ora 5, că mai vrea să cânte cineva. Lucrurile acestea se decid în parteneriat, de comun acord, stabilim că se prelungește programul, aveam un contract cu sonorizarea, cu prezentatorii… nu a fost corect (la asta chiar îi dăm dreptate doamnei Boghicevici!).”

  Întrebat de Special Arad dacă „opinează că va ajunge vreodată la un consens cu primarul Monesei, președintele Cionca a răspuns: „Am toată deschiderea, dar mă îndoiesc că primarul înțelege misiunea lui. Eu stau în fața oricui la un dialog”.

  Tot în privința stațiunii, directorul Centrului Cultural Județean Arad, Doru Sinaci a precizat: „La Moneasa se pregătesc alte trei evenimente în perioada 20-21 august: „Târgul Meșterilor Populari și Parada Portului Tradițional Ediția a XIV-a, finala concursului La Izvoare Ediția a VII-a și festivalul-concurs Cântecul Popular din Țara Zărandului Ediția a XLVI-a. Întrebarea mea este câți primari au încăput în 46 de ediții? Deci tot ce facem noi, o facem pentru Moneasa, pentru agenții economici de acolo, pentru publicul care se adună, din tot județul Arad și cele învecinate. Numărul acesta onorabil de ediții, ne determină să mergem mai departe, evident că nu ne convine să avem o obstrucție din partea primăriei. Nu vrem sub nici o formă să politizăm un eveniment care ajunge la ediția 46. Sper că măcar manifestarea din 20-21 august (…) să fie la fel de acceptată de primăria din Moneasa, să ne ajute făcându-și treaba. Altfel năpădesc buruienile.”

  Despre celelalte două subiecte vom reveni într-un alt articol.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.