joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Statul în opoziție duce la implozie… Taberele Cioloș și Barna, la primul scandal după alegerile interne din USR

  de - | 4 februarie 2022, 7:57 AM | Politikos | Topic special

  0

  Frământările din ultima perioadă din USR au explodat, joi seara, într-o ședință a Biroului Național în care Dacian Cioloș ar fi amenințat că demisionează dacă partidul nu va fi de acord cu programul său politic propus în ședință. Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică” și că „nu poate să meargă așa”. Ruptura din USR are legătură cu lupta pentru putere, în condițiile în care forul de conducere al partidului este controlat de „Team Barna” după alegerile de anul trecut.

  În ședința de joi seara, Dacian Cioloș a propus Biroului Național un program pentru perioada 2022-2024 care prevede o serie de reforme interne printre care schimbarea statutului, schimbarea secretarului general și numirea acestuia prin concurs, diminuarea puterii Biroului Național prin externalizarea deciziilor și oprirea excluderilor pe motiv de „delict de opinie”.

  „Voi cere votul colegilor din BN pe acest program în ședința de luni. Este un plan cu acțiuni de strategie externă, dar și cu măsuri de coerență internă, toate cu propuneri și termene clare de implementare”, le-a transmis Cioloș, liderilor USR.

  În această dimineață Dacian Cioloș a revenit cu precizări legate de scandalul de aseară: „Este o dezinformare. Nu e adevărat, nu plec din partid. Câtă vreme partidul poate evolua şi se poate dezvolta, nu plec. Şi mai bine ar face colegii să se gândească la măsurile de reformă pe care le-am propus, să vină cu amendamente argumentate, să dezbată conţinutul lor, decât să răspândească ştiri complet false”.

  Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro că programul lui Cioloș a fost trimis conducerii la ora la care trebuia să înceapă ședința.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.