marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cine este angajata DSP reținută de procurorii DNA în dosarul vaccinărilor la „chiuvetă”. Aceasta făcea selecția în vama Borș

  de Special Arad | 17 noiembrie 2021, 4:43 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Voichiţa Camelia Sim, asistenta angajată a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor reţinută în dosarul vaccinării „la chiuvetă” şi al eliberării pe şpăgi a unor adeverinţe, lucra în instituţie de circa un an şi primise postul fără concurs, prin selecţie de dosare.

  Printr-un comunicat semnat miercuri de directoarea DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, instituţia precizează că asistenta Voichiţa Camelia Sim, angajată pe perioadă determinată, lucra de un an la „asigurarea triajului epidemiologic în punctul de trecere a frontierei Borş” şi „nu a avut atribuţii legate de activităţile de vaccinare”.

  Femeia a fost angajată la DSP în urma unei selecţii de dosare, adică fără concurs, deoarece DSP Bihor avea nevoie de personal suplimentar din cauza pandemiei de Covid-19.

  Voichiţa Sim, angajată a Compartimentului Supraveghere şi Control Boli Transmisibile, a fost reţinută marţi, împreună cu alte patru persoane, într-un dosar al DNA Oradea, care o suspectează de complicitate la luare de mită, la fals intelectual şi la fals informatic, toate în formă continuată.

  Procurorii DNA au mai pus sub învinuire şi un cadru medical din acelaşi centru de vacinare din Petea, susţinând că la serviciile celor patru se apela prin intermediul unor persoane de încredere.

  Angajata DSP Bihor, Voichiţa Camelia Sim, intermedia legătura dintre doritorii de adeverinţe false şi cei care le asigurau. „Între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre cei patru suspecţi din centrul de vaccinare Petea şi cei interesaţi de obţinerea certificatelor false ar fi fost Sim Voichiţa-Camelia, asistent medical la Direcţia de Sănătate Bihor. În schimbul banilor, suspecţii ar fi încărcat în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) datele persoanelor care în realitate nu primiseră doza de vaccin, fiindu-le apoi eliberată adeverinţa de vaccinare şi, pe baza acesteia, certificatul digital european Covid”, arată anchetatorii.

  Voichiţa Camelia Sim este din comuna Sânnicolau Român şi a absolvit Colegiul Naţional Teodor Neş din Salonta.

   

  Sursa text si foto: Bihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.