sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci zile de foc pentru ISU Arad! Unde, cum și cu ce au intervenit detașamentele de pompieri

  de Special Arad | 10 iunie 2019, 10:41 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Evenimentele au debutat în 02.06.2019, în localitatea Lalașinț, comuna Bârzava la ora 08.36 și au continuat până în data de 07.06.2019 ora 22.00
  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldiș” al județului Arad a executat misiuni de intervenție cu toate subunitățile, Detașamentul de Pompieri Arad, Detașamentul de Pompieri Sebiș, Detașamentul de Pompieri Ineu și Secția de Pompieri Bârzava.
  Având în vedere numărul mare de intervenții pentru eliminarea efectelor inundațiilor care s-au suprapus peste intervențiile curente ale subunităților din această perioadă, a fost activată și grupa operativă a inspectoratului.
  Pentru executarea misiunilor de intervenție doar la inundații, au acționat 8 ofițeri, 109 subofițeri cu 5 autospeciale de stingere care au și capacitatea de evacuare a apei, 10 motopompe, 5 bărci și alte 15 mijloace tehnice (camioane, autospeciale 4×4).
  Forțele implicate în operațiunile de intervenție au acționat în 14 localități, Arad, Nădlac, Bârzava, Slatina de Mureș, Lalașinț, Vărădia de Mureș, Virișmort, Bata, Bacăul de Mijloc, Țipari, Clit, Buteni, Gurahonț.
  Au fost evacuate temporar 7 persoane și peste 600 animale și păsări. S-a intervenit pentru scoaterea apei din 53 gospodării, 2 operatori economici, curățarea a 14 fântâni și deblocarea în 2 cazuri a căilor de comunicații.
  Pentru reabilitarea zonelor a fost pompată apa de pe domeniul public în văi sau canale în 13 localități.
  În această perioadă ISU ARAD prin CENTRUL Operațional – Compartimentul Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat a recepționat și transmis către administrațiile locale 10 atenționări COD GALBEN, 6 avertizări COD PORTOCALIU de tip meteo și o avertizare COD ROȘU, 4 COD PORTOCALIU și un COD GALBEN hidrologic.
  În această perioadă, au fost emise de către Compartimentul Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat 3 mesaje de alertare a populației pe aplicația RO ALERT, în 04.06.2019 ora15.25, 05.06.2019 ora 15.31 și în 06.06.2019 ora 17.28 pentru diferite localități din județ. Două dintre mesaje au fost emise în urma primirii unor avertizări COD PORTOCALIU, de tip NOW CASTING, pentru fenomene meteo periculoase iar cea de-a treia în urma recepționării avertizării de COD ROȘU hidrologic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.