duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinci oferte pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Drumului Expres Oradea – Arad! Va fi în regim de autostradă

  de Special Arad | 23 martie 2021, 2:32 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  În ultima zi pentru înscrierea la licitaţia pentru actualizarea, completarea şi revizuirea vechiului studiu de fezabilitate întocmit în 2010, precum şi pentru elaborarea proiectului tehnic, la Consiliul Judeţean Bihor, care este liderul asocierii cu CJ Arad şi cu primăriile Oradea şi Arad, au fost depuse cinci oferte. Două sunt ale unor firme, iar trei aparţin unor asocieri de firme.

  „Ziua de 22 martie 2021, a fost ultima zi pentru înscrierea la licitaţia cu obiectul Actualizare/Completare/Revizuire studiu de fezabilitate, elaborare proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuţie şi asistenţă tehnică din partea proiectantului (S.F.+P.A.C.+P.O.E.+P.T.E.) Drum expres Oradea – Arad”, a anunţat Consiliul Judeţean Bihor, care este autoritate contractantă.

  Care sunt firmele care au depus oferte?
  Consitrans
  Aduro Impex
  Și asocierile…
  Search Corporation – Mega Engineering Consulting Inc
  Rutier Conex XXI – Total Road Evalcons Tech
  Irimat Cons – Artera Blue – Studio Corona SRL Civil Egineering.

  Valoarea estimată a achiziţiei este de 42.061.284, 66 lei, fără TVA.

  Acordul de asociere între Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Primăria Arad şi Consiliul Judeţean Arad în vederea realizării proiectului Drumului Expres Oradea – Arad a fost semnat pe 2 noiembrie anul trecut, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 1 miliard euro.
  Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programului Operaţional specific de transport.

  Conform proiectului, Drumul Expres va străbate judeţele Bihor şi Arad, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulaţie pe sens pe o distanţă de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanţă de 43,5 km şi profil de drum expres cu două benzi de circulaţie pe sens pe 76,4 kilometri.

  Comunicatul CJ Bihor nu precizează, însă, data la care va fi anunţată firma câştigătoare, căreia îi vor fi încredinţate actualizarea şi completarea studiului de fezabilitate, precum şi elaborarea proiectului tehnic.

  SURSA: ebihoreanul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.