joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Bărbații care au jefuit o sală de jocuri de noroc din Chișineu-Criș, scoși din arest preventiv

  de Ioana Costaș | 22 iunie 2023, 2:12 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Cei patru bărbați care au jefuit o sală de jocuri de noroc din orașul Chișineu-Criș, în 14 mai, au ieșit din arest preventiv. Judecătoria Chișineu-Criș le-a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, în 20 iunie. Hotărârea nu este definitivă.

  În soluția pe scurt a instanței, postată pe portaljust.ro se arată următoarele: „Înlocuiește măsura preventivă a arestului preventiv dispusă față de inculpaţii Gherheș Cristian Florin, Țîrcă Bogdan Vlăduț, Grue Andrei și Balogh Ștefan, arestaţi preventiv prin Încheierea penală emisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Chișineu-Criș, măsură menţinută prin Încheierea penală nr. 164/31.05.2023 a Judecătoriei Chişineu Criş şi prin Încheierea penală nr. 67/08.06.2023 a Tribunalului Arad, aflaţi în prezent în Penitenciarul Arad, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii controlului judiciar, privind pe inculpaţii Gherheş Cristian Florin, Ţîrcă Bogdan Vlăduţ, Grue Andrei şi Balogh Ştefan urmează a se realiza în tot cursul procedurii de cameră preliminară, însă nu mai târziu de 60 de zile. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii : a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea acestora, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor care le revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către IPJ Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi procuror”.

  Reamintim cititorilor că în dimineața de 14 mai, în jurul orei 04:00, doi bărbați care purtau cagule și mănuși au intrat într-o sală de jocuri de noroc din Chișineu-Criș, amenințând casierul cu un pistol de jucărie. În sala de jocuri de noroc se aflau doi clienți, despre care oamenii legii au aflat ulterior că sunt, de fapt, complicii celor doi tâlhari.

  Din casa de marcat a sălii de jocuri de noroc, tâlharii au luat 7.500 de lei.

  Polițiștii au descoperit, în câteva ore de la producerea jafului, identitatea celor patru bărbați – cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani – și legăturile dintre ei. Aceștia sunt din localitățile Nădab, Galșa și din județul Timiș.

  Citește și: Imagini în exclusivitate cu jaful armat de 60 de secunde de la Chișineu-Criș

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.