CFR Călători spune că apare eronat pe lista de datornici a ANAF

  de - | 5 mai 2016, 10:39 AM | Naţional

  0

  CFR Călători a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) despre o neregulă în lista debitorilor publicată pe siteul instituției, compania de transport precizând că figurează în mod eronat cu o restanță de 10,8 milioane lei la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat.

  „Precizăm că în cursul lunii aprilie, prin mai multe documente transmise oficial de către ANAF, ni se comunică faptul că CFR Călători nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat, întrucât acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat în valoare de aproximativ 10,8 mil. lei, cifra care apare în tabelul debitorilor dat publicității”, a anunțat joi CFR Călători.

  Având în vedere că nu are obligații restante la buget, compania a solicitat oficial ANAF rectificarea listei și a primit asigurări că situația va fi remediată.

  „Conform prevederilor art. 167 din Legea nr. 207 /2015 Cod de Procedură Fiscală, «compensarea operează de drept la data la care creanțele există deodată, fiind deopotrivă certe, lichide și exigibile». Creanțele sunt exigibile la termenul prevăzut de lege pentru depunerea decontului cu suma negativă de TVA cu opțiune de rambursare”, respectiv 25.03.2016 depus cu nr. de recipisă INTERNT – 89489241-2016 (pentru luna februarie 2016) conform OPANAF nr.588/2016, chiar dacă termenul soluționării cererii noastre este de 45 de zile de la data înregistrării acesteia (art.77 din Legea nr. 207 /2015 Cod de Procedură Fiscală)”, se arată în comunicatul CFR Călători.

  Astfel, Direcția Generală a Marilor Contribuabili a ANAF are în lucru cererea de compensare a CFR Călători înregistrată pe 25 martie pentru luna februarie. Această compensare reprezintă TVA-ul de recuperat de către CFR Călători de la ANAF în sumă de chiar aproximativ 10,8 mil lei, cifra din lista ANAF.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.