miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CFR vrea să introducă autobuze pe rutele feroviare închise temporar

  de Special Arad | 2 iunie 2023, 9:30 AM | Administraţie | Naţional

  0

  (foto: Arhivă Special Arad)

  Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a iniţiat discuţii cu CFR SA şi CFR Călători în vederea identificării problemelor ce pot apărea la închiderile totale de trafic pe liniile aflate în proces de modernizare/reabilitare şi introducerea unor servicii temporare de înlocuire cu autocare/autobuze, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele ARF, Ştefan Roşeanu, conform Agerpres.

  Potrivit sursei citate, în baza prevederilor contractului de servicii publice, operatorii feroviari au, pentru prima dată în istoria recentă, baza legală să contracteze servicii de transport rutier, cu ajutorul cărora să poată oferi servicii publice de înlocuire, integrate serviciilor feroviare comandate de statul român. Astfel, chiar şi într-o localitate unde se închide temporar traficul feroviar, vor ajunge servicii publice ale căii ferate române.

  „Am avut discuţii cu CFR SA şi CFR Călători – în calitate de operator naţional cu experienţă de exploatare a întregii reţele naţionale – pentru a identifica provocările legate de a aplica închideri totale de trafic pe liniile cu proiecte de modernizare/reabilitare şi introducerea unor servicii temporare de înlocuire cu autocare/autobuze. Săptămâna viitoare, în corelare şi cu şedinţele CFR SA şi ARF de organizare a planificării mersului de tren 2023/2024 vor începe şedinţe de lucru, iniţial cu operatorii feroviari şi ulterior şi cu alţi jucători instituţionali (inclusiv autorităţi locale şi autoritatea de transport rutier) pentru corelarea procedurilor de lucru pentru fiecare linie in parte”, a explicat Roşeanu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.