miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  105 cetățeni din India, Pakistan, Afganistan și Siria depistați ascunși în două camioane la PTF Nădlac II

  de Ioana Costaș | 28 aprilie 2023, 2:50 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 105 cetăţeni din India, Pakistan, Afganistan și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoțire a mărfii, camioanele transportau folii din plastic pentru societăți comerciale din Germania și Finlanda.

  Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au anunțat că „în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 105 cetăţeni străini, doar într-un transport fiind descoperite 54 de persoane. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din India, Pakistan, Afganistan și Siria, unii dintre ei fiind intrați legal în țara noastră, alții fiind solicitanți de azil. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru persoanele depistate ascunse, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.