Cetăţean român, depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

  de Special Arad | 5 noiembrie 2018, 1:49 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, un bărbat din România care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere ceh fals.

  În data de 03.11.2018, în jurul orei 09.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I –Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.I., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autoturism marca Volskwagen Sharan, înmatriculat în România.
  La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia.
  Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.
  Cu ocazia controlului corporal şi al bagajelor, a fost descoperită şi o carte de identitate, eliberată de autorităţile din Cehia, care nu întruneşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic. În ambele documente false (cartea de identitate şi permisul de conducere) erau înscrise datele de identitate ale persoanei în cauză şi erau aplicate fotografiile acesteia.
  Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări şi au constatat că bărbatul nu a deţinut niciodată permis de conducere.
  Cu privire la cele constatate românul a declarat că a obţinut permisul de conducere și cartea de identitate de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 2000 de euro, neavând cunoștință despre faptul că acesta este fals.
  Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.