Update 2Cetățean german acuzat că ar fi violat doi copii de 13 și 16 ani, la Lipova. A fost arestat pentru 30 de zile

  de Ioana Costaș | 29 March 2023, 11:06 PM | Lipova | Știri Arad

  1

  Un cetățean german în vârstă de 76 de ani este acuzat că ar fi violat doi minori – unul de 13, iar celălalt de 16 ani – instituționalizați la o casă de tip familial din orașul Lipova. Bărbatul a fost ridicat de polițiști miercuri după masa și condus la audieri, la Poliția orașului Lipova. Cel mai probabil, septuagenarul va fi reținut pentru 24 de ore, audierile nefiind încheiate la momentul redactării acestui articol.

  Potrivit informațiilor pe care le deținem, bărbatul locuiește în Germania – unde are și familie de altfel – și venea constant în orașul Lipova. De altfel, cetățeanul german a închiriat o casă la Lipova. Conform informațiilor noastre, septuagenarul chema – în mod frecvent – la el acasă, copii ce erau instituționalizați la casa de tip familial din Lipova, printre ei aflându-se și cei doi minori de 13 și 16 ani.

  Abuzurile la care au fost supuși cei doi copii au ajuns la urechile polițiștilor – care s-au sesizat. Din informațiile noastre, se pare că bărbatul ar fi dat bani celor doi minori în schimbul tăcerii lor.

  Citește și:  Copiii, victime ale septuagenarului german din Lipova, dezvăluie amănunte terifiante: primeau până la 150 de euro, în funcție de agresiune

  UPDATE -Cetățeanul german a fost reținut 24 de ore

  Comunicat IPJ Arad. În ziua de 29 martie a.c., polițiștii orașului Lipova s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de infracțiuni asupra unor minori.

  Din cercetări, a reieșit că un cetățean german, de 76 de ani, ar fi întreținut raporturi sexuale cu doi minori internați într-o casă de tip familial.

  În aceeași zi, a fost efectuată o percheziție la imobilul unde locuiește bărbatul în cauză, din orașul Lipova, fiind ridicate bunuri cu valoare probatorie.

  În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală în formă continuată și viol în formă continuată, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Lipova cu propunere de arestare preventivă.

  UPDATE 2 – Poliția îl aduce de la Reșița

  Polițiștii au ridicat din casa septuagenarului, printre altele, un laptop, un hard disk și și mai multe unități de stocare tip stick.
  Acesta se află în arest la Reșița și deseară va fi adus și prezentat magistraților cu propunerea de arestare.

  UPDATE 3 – Magistrații au decis plasarea septuagenarului în arest pentru 30 de zile.

   

  Citește și: Arădean arestat preventiv, după ce și-a violat sora care are handicap 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.