marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arădean arestat preventiv, după ce și-a violat sora care are handicap

  de Special Arad | 22 februarie 2023, 7:57 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad informează că a fost dispusă arestarea preventivă față un bărbat care și-ar fi violat sora, care are handicap.

  „La data de 13.02.2023 organele de cercetare penală au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de viol faptă prev. de art. 218 alin. 1 si alin. 3 lit. b in Codul Penal.

  În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de viol faptă prev. de art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. b din Codul Penal.

  În fapt, în sarcina inculpatului s-a reţinut că acesta în preajma sărbătorilor de Crăciun din anul 2022, a întreţinut relații sexuale cu sora sa D.P, în vârstă de 43 ani, prin constrângere şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia, persoana vătămată fiind încadrată cu grad de handicap accentuat permanent.

  La data de 21.02.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de viol prev. de art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. b din Codul Penal, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

  Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.