vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cetatea de Scaun a Sucevei găzduiește a patra dezbatere publică națională „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”

  de Special Arad | 20 octombrie 2021, 12:37 PM | Naţional

  0

  Cetatea de Scaun a Sucevei va găzdui cea de-a patra dezbatere publică „Turismul românesc: Între impas și oportunitate”, organizată de CONAF, Alianța pentru Turism, Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est și Asociația Națională a Antreprenorilor, cu scopul de a identifica soluții care să susțină turismul românesc ca axă prioritară de dezvoltare economică.

  Dezbaterea organizată la Suceava, în Cetatea de Scaun, aduce față în față autoritățile locale cu mediul de afaceri, reprezentanți din domeniul turistic la nivel regional și național, în dorința de a găsi oportunități de creștere și dezvoltare a turismului, în toate formele sale: religios, balnear, istoric, de agrement, ospitalier. Evenimentul va fi moderat de către CRISTINA CHIRIAC, președinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin și DAN DOROFTEI, director executiv Enayati Medical City.

  Cristina Chiriac, președintă CONAF, a declarat: „După trei dezbateri în cele mai importante centre turistice din țară, Constanța, Brașov, Vâlcea, poposim la Suceava pentru a completa și schița foaia finală de parcurs, rezultată în urma discuțiilor cu autoritățile locale și antreprenori importanți, ancorați în realitatea românească. După mai bine de 18 luni, timp în care turismul românesc a fost în convalescență, după eforturi imense pentru a susține relansarea acestui segment economic, realitatea demonstrează ca există o legătură de cauzalitate și interdependență între gradul de vaccinare, promovarea imaginii și revenirea turismului. Din păcate, la ambele capitole stăm prost și revenirea pare tot mai grea fără un efort conjugat din toate părțile.”.

  „Cum am putea vorbi despre turismul românesc fără ținutul de vis și binecuvântat de Dumnezeu al Bucovinei? Prioritatea zero pentru noi este să salvăm turismul și agenții economici din toate sectoarele de activitate ale acestei industrii importante pentru economia națională” a declarat Liliana Agheorghicesei, președintă Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea de Nord-Est și prim-vicepreședintă CONAF.

  Președintele Alianței pentru Turism, Dragoș Anastasiu, a declarat: „Seria acestor întâlniri dedicate deblocării impasului turismului din România și conștientizării imensului potențial pe care îl are ca vehicul de dezvoltare a țării ne-au arătat cât de important este să ne mobilizăm și să colaborăm în căutarea soluțiilor și implementarea acțiunilor. Mă bucur că întâlnirile noastre continuă și cred cu tărie că astfel putem construi planuri și programe practice”.

  Turismul reprezintă pentru România sectorul economic care dispune de un valoros potențial de dezvoltare, neexploatat încă suficient, și este o sursă de atracție atât a investitorilor, cât și a turiștilor străini. În raport cu potențialul turistic, dar și comparativ cu statele vecine, ponderea turismului românesc în PIB este mică, la fel și profitul obținut de întreprinzătorii în turism. În perioada pandemică actuală, turismul a suferit pierderi importante. Fiind unul dintre motoarele principale de creștere economică a României, turismul va trebui susținut și dezvoltat la capacitate sporită. Susținerea și prioritizarea sectorului turistic în cadrul economiei naționale, investițiile publice și private, reducerea evaziunii fiscale în turism, digitalizarea și impactul noilor tehnologii în acest domeniu, promovarea turistică inteligentă, precum și parteneriatul echitabil public-privat sunt doar câteva dintre măsurile care vor fi dezbătute pe larg în cadrul evenimentului organizat la Suceava.

  Proiectul „Turismul românesc: Între impas și oportunitate” va continua în noiembrie la Cluj și în decembrie la București. Demersul vine în sprijinul operatorilor din turism şi servicii conexe, în vederea identificării de soluţii la problemele cu care aceştia se confruntă şi cu scopul poziţionării turismului românesc pe axa de dezvoltare sustenabilă. Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin subliniază că a iniţiat acest proiect naţional în contextul în care turismul, lovit crunt de criza coronavirus, caută soluţii pentru revenirea la normalitate.

  • OrganizatoriCONAF, Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, Alianța pentru Turism, Asociația Națională a Antreprenorilor,
  • Parteneri: Școala de Business, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Muzeul Bucovinei
  • Parteneri media: OR Media, Antena 3 Constanța, Antena 3 Vâlcea, Ziarul News, The Diplomat, Obiectiv Vocea Brăilei, Ziarul Bursa, Tranzit, Chindia Media, Money, Vocea Vâlcii, Agerpres, Litoral Tv, Canal 33, Profit.Ro, Money, Evenimentul Zilei, Capital, Brașov.Net, La Pas Prin Brașov, Newsbv.Ro, Transilvania 365, Cariere, City Pres, Radio Brașov, Mixtv, Tv Iubim Brașovul, Ultima Oră, Cotidianul Crai Nou, Monitorul de Suceava, Obiectiv de Suceava, Jupânu’, Intermedia TV, Plus TV, Bucovina TV, Nest TV, Suceava Live, News Bucovina, Stiri din Bucovina, Viva FM, Impact FM, Radio AS, Radio Top 91, BucoWina Plus.

  WhatsApp Image 2021 10 20 at 12.33.26

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.