Update CET declară că astăzi întregul oraș va avea căldură în apartamente, mai puțin Aradul Nou. Care este motivul

  de Raluca Medeleanu | 14 octombrie 2020, 10:15 AM | Știri Arad | Telefonul cititorului

  0

  Mai mulți cititori ai Special Arad ne-au telefonat, cu rugămintea să aflăm care este situația cu încălzirea din oraș. Astfel că am contactat CET Hidrocarburi și am fost informați că angajații companiei au început încă de ieri să pornească punctele termice din oraș, însă nu simultan, ci pe rând, pentru ca arădenii care sunt abonați la sistemul de termoficare a orașului să aibă căldură în locuințe.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al CET Hidrocarburi, Marina Plaveți, se pare că la ora actuală 90% dintre locuințele din oraș au caloriferele încălzite, punctele termice fiind pornite în decursul zilei de ieri și în această noapte. Restul dintre punctele termice care au rămas nepornite vor fi complet operaționale până la ora 12 la amiază. Ar mai fi rămas de pornit două module din Vlaicu.

  O excepție de la regulă este însă cartierul Aradul Nou care momentan rămâne în continuare fără căldură. Motivul are de-a face cu lucrările de la punctul termic de acolo, despre care anunțam în articolul de ieri că a fost trasformat în centrală de cartier. Astăzi, reprezentanții CET realizează un inventar al situației de acolo (lucrările sunt aproape finalizate), iar în decursul zilei de mâine ni se va comunica exact când va începe furnizarea căldurii și în cartierul respectiv.

  Menționăm că, potrivit purtătorului de cuvânt, se pare că se ia în considerare pornirea căldurii în Aradul Nou pe porțiuni, întrucât anumite părți sunt deja finalizate. Vom reveni cu informații despre care sunt mai exact porțiunile respective. În ceea ce privește funcționarea completă, noua centrală de cartier se preconizează că va fi gata în maxim 2 săptămâni.

  UPDATE

  La solicitarea Special Arad, CET Hidrocarburi informează că în urma discuţiilor avute cu executantul lucrării de înlocuire a reţelei de distribuţie din cartierul Aradul Nou, următoarele străzi vor beneficia de căldură în calorifere în următoarea perioadă, după cum urmează:

  – blocurile arondate străzilor Bicaz, Păcii şi aleea Muncii vor beneficia de încălzire din data de 18.10.2020,
  – blocurile arondate străzilor Stefan cel Mare, Nicolae Gogol şi Caransebeş vor beneficia de încălzire din data de 23.10.2020.

  Citește și:

  Noua centrală de cartier din Aradul Nou, care va înlocui termoficarea de la CET-ul „mare”, va fi dată în folosință în această lună

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.