miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Certificat digital şi două teste PCR false, descoperite la P.T.F. Aeroport Otopeni

  de - | 21 decembrie 2021, 11:28 AM | Naţional

  0

  În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport „Henri Coandă” Bucureşti au depistat trei cetăţeni români care au prezentat două teste PCR false şi un certificat digital emis pe numele altei persoane.

  În data de 20.12.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport „Henri Coandă” Bucureşti, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursa din direcţia Amsterdam, un cetăţean român în vârstă de 31 ani.

  Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un certificat digital cu cod QR care atestă vaccinarea împotriva virusului SARS Cov-2, în vederea exceptării de la măsura carantinării, conform prevederilor legale în vigoare.

  Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că certificatul digital prezentat este emis pe un alt nume şi nu îi aparţine persoanei care s-a prezentat la control, bărbatul recunoscând că certificatul aparţine tatălui acestuia.

  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, urmând ca la final să fie luate măsurile legale care se impun.

  În aceeaşi zi, doi cetăţeni români, în vârstă de 32, respectiv 33 de ani, sosiţi cu o cursa din direcţia Liverpool, Marea Britanie, au prezentat autorităţilor sanitare teste PCR pentru detecţia virusului SARS Cov-2, cu rezultat negativ.

  Ca urmare a faptului că au fost identificate neconcordanţe între data efectuării testelor şi data şi ora aterizării aeronavei în România, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că cele două teste PCR sunt false.

  În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals informatic, faptă prevăzută de pedepsită de art. 48 raportat la art. 325 din Codul Penal, la final urmând să fie luate măsurile conform prevederilor legale în vigoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.