marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Certificare Covid pentru personalul medical

  de - | 25 mai 2020, 3:05 PM | Comunicate contra cost

  0

  Comunicat. Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului Covid din Grădiște, a propus Ministerului Sănătății certificarea personalului medical implicat în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus.

  Adrian Wiener, senator USR: „Am propus conducerii Ministerului ca personalul medical implicat în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus să primească o recunoaștere oficială a abilităților dobândite, sub forma unei certificări.

  Medicii, asistentele și infirmierii care se ocupă de tratarea acestei boli sunt obligați să respecte un set dur de reguli, pentru a gestiona riscurile aferente unor focare de înaltă contagiozitate. Aceste abilități fac acum diferența între un sistem sanitar care contribuie la răspândirea bolii, așa cum au fost cazuri la începutul pandemiei și un sistem capabil să însănătoșească.

  Recunoașterea acestor abilități va permite formarea unui corp de experți, inclusiv la nivel european. Vom fi mai bine pregătiți, pentru apariția unor noi valuri a actualei epidemii, precum și a unor noi pandemii similare Covid-19. Pentru aceasta, aștept cu nerăbdare răspunsul Ministerului.”

  20200525 Certificare Covid


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.