sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se mută centrul de greutate al Aradului! Noul centru comercial se apropie de inaugurarea primului magazin

  de Lucian Dănilă | 29 iunie 2023, 10:52 AM | Știri Arad

  2

  (foto: Parcarea de 950 de locuri realizată de BSC Construct)

  Centrul de greutate al Aradului se mută la intersecția dintre Calea Aurel Vlaicu și strada 6 Vânători. De 13 ani, acolo funcționează Atrium Mall, cel care de atunci a fost principalul centru comercial al Aradului. În urmă cu aproape 5 ani, vizavi de Atrium Mall, tot pe Calea Aurel Vlaicu, s-a deschis supermarketul LIDL, iar acum, prin ceea ce se întâmplă la intersecția dintre Calea Aurel Vlaicu și strada 6 Vânători va da lovitura de grație în ceea ce privește centrul de greutate al orașului.

  Leroy Merlin, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, va deschide săptămâna viitoare, pe 7 iulie, cel de-al 21-lea magazin din România și primul din municipiul Arad. Magazinul este amplasat în noul parc de retail AFI din oraș, pe Calea 6 Vânători nr. 5 și va fi deschis publicului de luni până sâmbătă în intervalul 07:00-21:00 și duminica între 08:00 și 20:00.

  În noul Leroy Merlin Arad, clienții vor avea acces la o ofertă diversă, cu produse din categorii variate precum: materiale de construcții, grădinărit, decorațiuni, unelte, produse pentru renovarea casei, soluții pentru proiecte de casă (băi și bucătării) și multe altele. Arădenii vor avea acces inclusiv la showroom-ul de bucătării care prezintă și noua gamă DELINIA iD, marcă proprie, concept lansat anul trecut și extins între timp în toate orașele din țară în care suntem prezenți.

   

  Dar complexul se va extinde și mai mult și în următoarele luni vor fi inaugurate și alte magazine. Lucrările au început la 1 septembrie 2022, iar viitorul centru comercial AFI Europe începe deja să prindă contur. Șantierul avansează într-un ritm susținut.

  Doron Klein, CEO – AFI Europe Romania & Czech Republic, a declarat că deschiderea oficială este estimată să aibă loc în a doua jumătate a acestui an, iar investitorii au realizat pe cheltuiala lor inclusiv un sens giratoriu. Viitorul parc de retail va ocupa o suprafață construită de 30.600 de metri pătrați, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătrați. Suprafața brută închiriabilă (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, deservită de 950 de locuri de parcare supraterane.

  bsc 1

  Parcarea realizată de BSC Construct

  Parcarea de 950 de locuri, precum și sensul giratoriu sau lucrările care țin de infrastructura complexului au fost realizate de firma arădeană BSC Construct. Compania arădeană are în portofoliu mai multe lucrări importante, amintind aici IKEA Timișoara, dar și lucrări la drumuri în localități precum Șiria, Sântana, Seleuș, Buteni, Pecica și altele, dar și la drumul Pâncota – Seleuș, De asemenea, BSC Construct a realizat parcări pentru supermarketul LIDL, atât la Arad, cât și la Chișineu Criș sau Roșiori de Vede.

  bsc 2

  Parcul va conține clădiri cu un singur nivel, una destinată pentru Carrefour (cu o suprafață închiriabilă de 5800 mp), alta către partea cu 6 Vânători pentru magazinul de bricolaj Leroy Merlin (9000 mp), iar alta pentru alte magazine, dintre care amintim Decathlon, House, Cropp, Sinsay sau CCC, dar și altele care încă nu au fost anunțate.

  Fast food-ul Mc Donald’s de tip drive thru, deja inaugurat, ține tot de AFI Romania.

  Citește și: Noul AFI Europe din Arad prinde contur. Inaugurarea ar urma să se facă în a doua jumătate a anului (Video)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se muta centrul de poluare, de la podgoria in vlaicu. Asta este mareata realizare a administratiei aradene… pe o strada cu 2 benzi merg si cei care stau sau au treaba in vlaicu, si autobuzele pt zona industriala, si cei care vor materiale de constructii, si cei care vor shopping la mall. Ambuteiaje, praf, noxe. Poluare. Asta a reusit administratia s**ii!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.