ExclusivCentrul Cultural Județean Arad și-a dăruit bugetul campaniei electorale liberale de la Țebea. Directorul Sinaci are amnezie

  de Andrei Fuliaș | 12 septembrie 2016, 4:14 PM | Știri Arad | Topic special

  20

  Știri Arad. În fiecare an, în comuna Baia de Criș, din județul Hunedoara, au loc „Serbările Naționale de la Țebea”. În acest an s-au omagiat 144 de ani de la moartea lui Avram Iancu – Crăișorul Munților. An de an la Țebea se adună mii de români, oameni simpli, dar și politicieni, iar în ceea ce-i privește pe politicieni, de obicei la Țebea se adună toată spuma, de la consilieri, la primari, la parlamentari sau președinți de partide. Așa a fost și în acest an, toată spuma… la Țebea să-l omagieze pe Avram Iancu, de la Blaga la Gorghiu și de la Băsescu la Dragnea. Nici Aradul n-a lipsit de la manifestări, fiind reprezentat de cei mai de fală politicieni locali, începând cu primarul Gheorghe Falcă și continuând cu Iustin Cionca – președintele CJ Arad, cu mai mulți primari arădeni, cu mai toți parlamentarii arădeni, consilieri județeni și câțiva politruci.

  Politică pe bani publici

  Ei bine, problema nu e că politicienii s-au dus la Țebea, dimpotrivă. Bravo lor, să se ducă! Este însă o problemă atunci când un eveniment ca cel de la Țebea este acaparat politic, deși este plătit din bani publici. Și, să ne înțelegem, n-avem o problemă cu faptul că X sau Y politician s-a dus să-și facă campanie în Panteonul Moților, la mormântul Crăișorului munților, păcatul lor să fie! Avem însă o problemă atunci când fac acest lucru pe banii cetățenilor și nu pe banii lor! Și când spunem „pe banii cetățenilor”, o spunem în cunoștință de cauză.

  Ca în fiecare an, Consiliul Județean Arad, prin intermediul Centrului Cultural Județean Arad, a finanțat deplasarea mai multor arădeni (foarte bine, doar vorbim și despre banii lor) și instalarea unui pavilion în care să încapă câteva sute de persoane, de arădeni în principiu. Și, dacă ne uităm bine pe fotografii în pavilionul respectiv era instalată și o mică scenă, pe care cântau niște interpreți, cel mai probabil de muzică populară, deci erau și ei (mai mult ca sigur) plătiți tot de către Centrul Cultural Județean ARAD.

  Și acum avem prima întrebare cheie, pentru toată lumea, de la politicieni, la conducători de instituții și până la stimații noștri cititori: De ce pe pavilionul/cortul sponsorizat de către Centrul Cultural Județean Arad stă ancorat un banner al PNL?

  Este o dovadă clară și importantă că politicienii se pregătesc de alegerile parlamentare și că își fac campanie electorală pe bani publici.

  Avem și o a doua întrebare cheie, pe care de această dată o adresăm domnului Iustin Cionca, președinte al Consiliului Județean Arad: Ce anume, mai exact, a organizat CJ Arad, prin CCJA, pentru manifestările de la Țebea și cât au costat toate acestea și cine a dat mandat Centrului Cultural Județean Arad să ducă un pavilion/cort la Țebea?

  L-am contactat telefonic și pe directorul Centrului Cultural Județean, domnul Doru Sinaci, care ne-a confirmat că, la fel ca și în anii trecuți, instituția pe care o conduce a finanțat cele menționate de noi mai sus, dar nu știa (auzi la ăsta!) să ne spună exact cât au costat toate acestea.

  Așadar, domnule Cionca, până vine Curtea de Conturi să impute banii pe care i-a cheltuit Centrul Cultural Județean Arad pentru mega-sindrofia liberală de la Țebea (pentru că acum există și dovada că banii nu au fost corect folosiți), nu ne trimiteți dumneavoastră sumele cheltuite ca să nu ne mai chinuim să facem cereri în baza Legii 544?

  Sau, mai bine, nu reușiți să achitați din banii partidului sumele de la Țebea: Care sume? Of, în fine, zicem iarăși, pentru cortul PNL, pentru transportul cortului PNL, pentru benzina autocarelor încărcate, în marea lor majoritate, de membrii PNL, pentru salariul șoferilor, pentru mici, bere și grătare, pentru muzica populară din cort și, nu în ultimul rând, domnule președinte, pentru că trebuie să plătiți plagiatul. Cum ce plagiat? Iar trebuie să vă explicăm… Păi nu faceți exact ce făceau Ioțcu și Țolea cu banii Centrului Cultural Județean Arad?

  tebea-ccja-pnl 14089127_1164981860215477_4160384648848247891_n 14203197_1838256969727719_3984353312307007710_n 14224765_653815094782790_3541807706534528841_n 14238184_1300229690011106_2949625606928444879_n 14322285_1164981890215474_2648616770533236998_n 14332927_1164981526882177_5690168926957929596_n

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Cum să-ți explic pentru a înțelege mai bine, oare?
    Dincolo de faptul că ești puțin analfabet, n-am fost în viața mea la Țebea, cu atât mai puțin „bot în bot” cu cineva.
    Pe de altă parte, anul trecut am fost de față la niște discuții despre organizarea plecării la Țebea, organizată, la fel, prin Centrul Cultural Județean. Deci, știu ce s-a discutat acolo și știu cum s-a organizat. Totodată, este pentru prima oară, după informațiile mele, când pe un astfel de pavilion a fost ancorat un banner al unui partid.
    Am fost destul de clar?

    +7 voturi
    +1
    -1
    • Bai baiatule, cum sa-ti explic eu tie ca tu esti definitia ipocriziei. Pana mai ieri ai fost in PNL cu toate functiile si onorurile, de unde ai fost tu platit? Nu din bani publici? Ca ma indoiesc ca ti-a dat Falca din buzunarul lui. Asa ca despre Tebea, poate nu ai fost tu acolo, dar cu siguranta ai fost in alte deplasari platite din banii publici. Lasa-i tu pe ziaristii adevarati sa scrie articole de genul, ca sunt mai credibili. Am fost destul de clar?

     --7 voturi
     +1
     -1
     • Hai să-ți zic… „Băi” ești cu… știi la ce se folosește cratima!?
      Am fost plătit din bani publici, da, pentru că lucram și la Primăria Municipiului Arad sau la Consiliul Județean Arad. Trebuia să fac voluntariat după mintea ta?
      Și nu, n-am fost în nicio deplasare plătită din bani publici, iar lucrurile acestea pot fi verificate foarte ușor!
      Cât despre ziariștii adevărați, am niște urme de îndoială că ești în măsură să decizi tu cine-i ziarist „adevărat” și cine nu sau cine e „credibil” și cine nu.
      Nu te obligă nimeni să citești ceea ce scriu, iar dacă citești, nu te obligă nimeni să și crezi ceva.
      ;)

      +6 voturi
      +1
      -1
      • ma bag si eu in discutie!!atitudinea ta te descalifica!!eu sunt in masura sa iti spun ca esti un ziarist corupt!!??sau explica ne tu cine e in masura!!?da a face voluntariat da masura calitatii individului dar dupa mintea ta poti sa furi din bani publici si apoi sa mai si faci pe alba ca zapada!!!??s a murit la revolutie ca sa dispara indivizi ca tine dar constatam ca sunt f f multi din pacate!!sa iti fie rusine pt atitudine mai ales ca folosesti banii nostrii ai tuturor!!!!dumnezeu nu doarme nu uita ca orice minciuna se contabilizeaza intr o balanta nescrisa apoi natura va da de pamant si cu tine au cazut imperii dictatori cel mai bine e sa incerci sa fii un om integru sa accepti bani furati sau sa faci jocurile murdare ale altora doar ca sa ai sa pui ceva pe masa!!!!

       --8 voturi
       +1
       -1
      • Da, exact, te-ai băgat și tu în discuție…
       Atitudinea mea mă descalifică? De ce, mă rog?! Fiindcă un individ, iar mai apoi al doilea, s-au trezit să mă catalogheze ca fiind hoț sau corupt. Măi băieți, dacă susțineți sus și tare că am furat ceva, un leu să fie, haideți, spuneți tot, până la ultimul cuvânt. Eu zic să ai grijă la asta cu „Dumnezeu nu doarme”, că dacă într-adevăr e așa, cu siguranță va arunca un ochi și asupra afirmațiilor tale complet nefondate. Repet, dacă eu am furat ceva, spuneți tot! Dacă știi pe cineva care știe că am furat ceva, roagă-l sau convinge-l să spună absolut tot. Până atunci, rămâneți doi indivizi frustrați care s-au trezit vorbind.
       Și, pentru liniștea ta, am ce să pun pe masă, nu sunt nevoit să fac jocurile nimănui, dimpotrivă, am refuzat să fac parte dintr-o structură în care aveam venituri de 2-3 ori mai mari decât am acum. Deci, poți să dormi liniștit, că eu dorm foarte liniștit! ;)

       +4 voturi
       +1
       -1
  1. Fulică tată, las-o jos că măcăie! Măcar 40 de zile să fi lăsat să treacă de când pupai acolo unde scuipi acum. Nu puteai scrie şi tu despre activitatea Pro Urbe, despre gara CFR, despre Let’s do it… Dar să te înfigi cu obiectivu-n cortul în care era doar un scaun gol (al tău!), ăsta-i curat tupeu de ziarist adevărat.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Omul in esenta are dreptate pentru ca abuzul PNL-ului este cat casa. An de an profita de acest eveniment pentru a face o demonstratie de forta celorlalte organizatii din regiune.

   Ca nu are credibilitate, ca e putin hilar sa afiseze aura asta de neprihanit, da, asta e partea a doua si vine la pachet.

   P.S. “Bling-bling”, fii o idee mai smerit, da-le mai scurte si nu mai fi asa artagos cu cei ce te critica pentru ca nu te prinde.

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Mersi de sfat!
    Chiar nu am o problemă cu cei care ma critică, atât timp cât o fac de o manieră decentă, fără jigniri și fără acuze nefondate.
    Spre exemplu, critica adusă de tine chiar mi se pare de bun simț, chiar dacă nu e prima oară când mă critici. Este părerea ta și ai tot dreptul să spui ceea ce gândești.
    Am insă o problemă atunci când cineva mă acuză că sunt hoț, spre exemplu, deși n-am furat nimic, niciodată. Doar pentru faptul că am făcut politică nu înseamnă că automat sunt hoț. Sunt o mulțime de oameni de caracter chiar și în mediul politic, așa cum sunt peste tot, în orice domeniu. În același timp, sunt o mulțime de lepre și în politică, oameni din cauza cărora s-a format și ideea asta că oricine a trecut pe acolo este automat hoț sau mârlan. Tocmai ăsta e unul din motivele pentru care am ales să plec din politică… faptul că cei bine intenționați (destul de mulți la număr) nu sunt lăsați să își demonstreze bunele intenții. Și faptul că cei care au putere de decizie se folosesc de astfel de oameni bine intenționați.

    +7 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.