joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Centru de cercetare în bio-eco-economie sustenabilă, la UAV Arad

  de Special Arad | 17 decembrie 2021, 6:23 PM | Educaţie

  0

  Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad a lansat proiectul „Centru de cercetare în bio-economie sustenabilă”, un proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Cu o valoare de peste 35 milioane lei proiectul prevede realizarea unui centru de cercetare în domeniul eco-bioeconomiei sustenabile care să permită realizarea de cercetări inter-și trans-disciplinare. Proiectul se va încheia în  decembrie 2023.

  Prin dotarea cu aparatură specifică de laborator, proiectul permite punerea pe harta României a unui nou centru de cercetare care se încadrează în strategia Uniunii Europene (UE) privind dezvoltarea unei economii durabile și sustenabile bazată pe gestionarea eficientă și ecologică a resurselor naturale. Centrul de cercetare nou creat va permite consolidarea cercetării și inovării în domeniul prioritar “Biotehnologii” prin propunerea de alternative economice privind realizarea de produse regenerabile, tehnologii “eco-friendly” și nu în ultimul rând studierea influențelor climatice asupra ecosistemelor”, a punctat Ramona Lile, rectorul UAV, director de proiect.  

  Trebuie precizat faptul că Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad face parte din consorțiul național de cercetare – RoRIC – pentru nanobiotehnologii emergente (cuprins în raportul CRIC-ROADMAP), iar acest consorțiu este o reţea națională de infrastructuri de cercetare complementare în scopul dezvoltării nanobiotehnologiilor emergente cu relevanță trans-sectorială.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.