duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Harta cu cele mai întâlnite nume de familie din România. La Arad, denumirea descrie un meșteșug

  de Raluca Medeleanu | 9 septembrie 2023, 10:04 AM | Naţional

  0

  Pagina de Facebook a Dicționarului Explicativ al Limbii Române, dexonline, a distribuit o postare din care aflăm care sunt cele mai comune nume de familie din România. Harta indică un nume de familie în fiecare județ, iar cel care figurează ca fiind cel mai frecvent depistat pe raza județului Arad provine de la o activitate meșteșugărească.

  Harta numelor de familie a fost realizată de Vlad Cărbune care este manager de marketing la o companie de design.

  „Mulțumesc, Dexonline, atât pentru citare cât și pentru nenumăratele definiții pe care le-am verificat/învățat rapid la voi pe platformă! Sunteți mereu în bara de marcaje a browserului meu!”, transmite acesta.

  Potrivit informațiilor colectate de Vlad Cărbune de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în continuare cel mai întâlnit nume de familie din România este „Popa”, nume regăsit și la vecinii noștri din județul Timiș.

  În județul Arad, numele depistat ca fiind cel mai frecvent în urma căutărilor lui este „Covaci”, un nume de familie despre care putem spune că este varianta românizată a numelui maghiar Kovacs, care la origine înseamnă „fierar”.

  În județul Bihor, numele care ar fi cel mai frecvent descrie și el la origine o ocupație. „Varga” este tot un cuvânt din limba maghiară, însemnând „cizmar”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.